Quantcast

http://picasion.com/

Στον «χορό» των καταλήψεων σχολεία της Βέροιας

Στο «χορό» των... κορωνο-καταλήψεων μπήκαν από το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020 σχολεία της Βέροιας. Μετά τις καταλήψεις που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη σε σχολεία της Αλεξάνδρειας, σειρά πήραν σήμερα πρωί πρωί και κάποια Γυμνάσια και Λύκεια της Βέροιας. Συγκεκριμένα, το
πρωί ξεκίνησε κατάληψη στο 1ο, 2ο Γυμνάσιο και 3ο Γυμνάσιο, στο 4ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Βέροιας. 
Στο 2ο Γυμνάσιο η κατάσταση που επικρατούσε λίγο μετά τις 9 το πρωί είχε ως εξής. Κάποιοι μαθητές να είναι ήδη μέσα στο σχολείο με τα τμήματά τους να λειτουργούν κανονικά και κάποιοι εκτός σχολείο να κάνουν στην ουσία αποχή, καθώς η είσοδος του σχολείου εκείνη την ώρα δεν ήταν αποκλεισμένη. Λίγο αργότερα η κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο «έσπασε» και οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις τους.
Στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, μαθητές είχαν αποκλείσει από νωρίς την κεντρική είσοδο του σχολείου με κάδους και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε εκπαιδευτικούς και διευθυντή. Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί έφτασε έξω από το σχολείο περιπολικό της Αστυνομίας.
Οι Αστυνομικοί ζήτησαν να μιλήσουν με τους μαθητές διοργάνωσαν την κατάληψη -καθώς ακόμα δεν έχουν συσταθεί τα 15μελή συμβούλια στα σχολεία- εξηγώντας τους πως η πως η κατάληψη δημόσιου κτιρίου είναι παράνομη και πως αν συνεχιστεί, το θέμα θα επιληφθεί ο εισαγγελέας για να αποφασίσει σχετικά. Στην κατάληψη έφτασε και η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, προκειμένου να συμμετέχει στο σχολικό συμβούλιο με τους μαθητές, τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς.
Στο ΕΠΑΛ Βέροιας οι μαθητές έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί όλες τις εισόδους για το προαύλιο του σχολείου. Το κύριο αίτημα όλων των μαθητών των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη είναι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία, η τήρηση των αποστάσεων των μαθητών στις τάξεις με την μείωση του μέγιστου αριθμού ανά τάξη και άλλα θέματα, όπως καθαριότητα, προσλήψεις εκπαιδευτικών κ.α. Στα υπό κατάληψη σχολεία συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ διευθυντών και μαθητών προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί λύση και να συνεχιστούν τα μαθήματα.









26 σχόλια:

  1. Και στο 1ο γυμνάσιο Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είχαμε να λέγαμε, ευκαιρία έψαχναν για χαβαλέ και καθισιό.
    Στην επόμενη ζωή πάντως θα γίνω εκπαιδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει κόπο και ιδρώτα! ... Αν πάλι τόσο πολύ το θες μπορείς και τώρα! Περνάς στη σχολή , τελειώνεις τη σχολή, περνάς ΑΣΕΠ , γυρίζεις ανά την Ελλάδα και τσουπ... έγινες!

      Διαγραφή
    2. Εγώ σπούδασα ''δυστυχώς'' κάτι πολύ πιο δύσκολο και με δύο μεταπτυχιακά, δεν είμαι σαν τους σημερινούς εκπαιδευτικούς που το 80% είναι τεμπέληδες και αγράμματοι.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ "ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ";;; ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ;; ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ;; ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ( ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!) ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ "ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ".

      Διαγραφή
    4. Σιγά θα σκίσεις κανένα καλσόν.

      Διαγραφή
    5. Απάντηση στον Ανώνυμος21 Σεπτεμβρίου 2020 - 4:50 μ.μ.
      Την εποχή που πήγαινα εγώ σχολείο την δεκαετία του 1960-1970-1980 ήταν εκπαιδευτικοί με ήθος, με ουσιώδη μόρφωση και όχι τυπική, εκπέμπαν σεβασμό, και τους σεβόμασταν όλοι.

      Διαγραφή
    6. Αν είχες σπουδάσει κάτι πολύ πιο δύσκολο δεν θα έκλαιγες σαν νήπιο για να γίνεις εκπαιδευτικός στην επόμενη ζωή σου!
      Θα έλεγες ευχαριστώ το Θεό που με έδωσε εκπαιδευτικούς να γίνω αυτό που είμαι!
      Αλλά προφανώς όταν δε γουστάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό , πως να αναγνωρίσεις τους άλλους?

      Διαγραφή
    7. Απάντηση προς Ελληνας21 Σεπτεμβρίου 2020 - 8:45 μ.μ.
      Προφανώς το διανοητικό επίπεδό σου δεν σου επιτρέπει να ξεχωρίσεις πότε ένα σχόλιο είναι ειρωνικό, και πότε σοβαρό.
      Μάλλον ανήκεις σε αυτούς που ειρωνεύομαι και λυπάμαι.

      Διαγραφή
    8. Ο αστοιχείωτος τύπος ξέχασε μάλλον οτι το 1960,70, 80 ήταν και οι μαθητές με ήθος και έβλεπαν τους εκπαιδευτικούς με σεβασμό.
      Οταν δεν αποδίδεις σεβασμό σε καποιον και κάνεις προβολή των ελαττωμάτων σου,της αμορφωσιάς σου και της κακότητας της ψυχής σου στον άλλον,φυσικό είναι να θεωρεί ο τύπος όλους τους εκπαιδευτικους τεμπεληδες και αγράμματους.
      Από το περίσευμα της καρδιάς μιλούν τα χείλη.[Λουκας 6;45]

      Διαγραφή
  3. Ας μας εξηγήσουν οι υπευθυνοι του υπουργείου παιδείας πώς μπορεί να γίνει μαθημα με φιμωτρο σε μαθητες και εκπαιδευτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μαθητές που ζητούν τάξεις των 15 ή και 10 με 2 καθηγητές σε κάθε αίθουσα,όπως είναι το ιδανικό για μένα, είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στο ΚΤΙΣΙΜΟ νέων σχολείων με την προσφορά εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλακα μας κανεις; Δηλαδη ή θα πρέπει να ρίξουν μόνοι τους μπετά οι μαθητές ή να μη διαμαρτύρονται που τους εχουν σαν σαρδέλες; Δουλειά των μαθητών είναι να χτίσουν τα σχολεία; Και τον Μητσοτάκη γιατί τον ψηφίσαμε; Για να μας δείχνει τους κοιλιακούς του; Αντί όλο το καλοκαίρι να σχεδιάσουν ένα σωστό πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων αναγκάζουν τα παιδιά να φοράνε απλά κάτι μάσκες τις κακιάς ώρας. Και αυτό βαφτίζεται ατομική ευθύνη!

      Διαγραφή
    2. τι θες να πεις ;;; οτι δεν εκαναν σχεδιασμο ολοκληρο καλοκαιρι;;;
      σχεδιαζαν μασκες και παγουρινα! τι ηθελες;; εντατικες, υποδομες και προσλήψεις στην υγεια - παιδεια;;; ε οχι ρε!! παει πολυ!!!

      Διαγραφή
  5. Καταλήψεις διαρκείας μέχρι να πέσουν όλα. Έτσι κι αλλιώς τα παιδία επαγγελματίες άνεργοι θα βγουν, τι να το κάνουν το σχολείο. Τι να το κάνεις το σχολείο ή το πανεπιστήμιο αν ξέρεις οτι θα βγείς άνεργος πας ή δεν πας? Καλύτερα στα βουνά με Ιντερνετ και καθαρό αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ετσι μαλλον θα ειναι!! ανεργοι ή με ελαχιστα χρηματα για εργασια και για αυτο φταινε οι πολιτικοι μας που ηταν ανικανοι ολες αυτες τις δεκαετιες. αλλα ΟΧΙ δεν ειναι καλυτερα "να πεσουν ολα" και να μην πανε σχολειο.

      Διαγραφή
  6. Άντε κολόφαρδα πιτσιρίκια τη βρήκατε και φέτος την αφορμή για κατάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις τα μόνα θρανία,τέντες σε ένα σημείο στο προαύλιο για να μη συνοστιζόμαστε μικρότερα τμήματα εφαρμογή των μέτρων παντού κ.α. τα θεωρείτε απλά αφορμές για να χάσουμε μάθημα ? Τα παιδιά που κουβάλησαν τους κάδους ξύπνησαν 5 η ώρα, άμα ήθελαν απλά να μην κάνουν μάθημα έμεναν και σπίτια τους

      Διαγραφή
  7. ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.Η πολιτεια θελει ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΚΗΔΙΕΣ ΜΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ 200 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 25 ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ 25ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΣΤΟΜΕΝΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ.ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΜΑΛΛΟΝ.Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ 60 ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ;ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟ 800 ΤΕΤΡΑΓ. ΜΕΤΡΩΝ;ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΧΙ;;ΑΠΟ ΤΑ 320 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΣ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ.ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΟΝΕΙΣ ,ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. RESPECT

      Διαγραφή
  8. Τα παράλογα των καταλήψεων έχουν θεμελιωθεί εδώ και σαράντα χρόνια. Στα τόσα, ας προσθέσουμε και το σημερινό: Οι μαθητές κάνουν χαβαλέ κατάληψη με 2 αιτήματα : ''Όχι στη χρήση μάσκας'' (άρα δεν υπάρχει κορωνοϊός) και ''διπλασιασμός των αιθουσών''(διότι είναι επικίνδυνος ο κορωνοϊός). Δικό σας, αφιερωμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφιερωμενο σε ποιους; Στο κρατος; Στους γονεις; Στους μαθητες; Στους εκπαιδευτικους;Στους τοπικους αρχοντες; Και κατι ακομη`ΤΑ ΔΥΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. Υ.Γ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;; ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΗΡΘΑΝΕ;; ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σημερα τριτη , παντως μηδεν αστυνομια στα μπουγια μπροστα απο τις καταληψεις , τουλαχιστον σε αυτο στα γιοτζαλικια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ολοι μαζι , καθηγητες και μαθητες , στο μαγαζι του ΦΕΡΩΝΑ (ΓΙΟΤΖΑΛΙΚΙΑ). ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σήμερα 22 του μήνα κλειστώ και το 4ο γυμνάσιο βεροιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ