Quantcast

http://picasion.com/

Δεν ψηφίστηκε η μακροχρόνια μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου στα «3-5 Πηγάδια»

Κίνδυνος να μείνει κλειστό
Στο δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας, που διεξήχθη στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 21ης Σεπτεμβρίου, συζητήθηκε το θέμα για την 25ετή μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου των 3-5 Πηγαδιών στην Ημαθία. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, δεν ψηφίστηκε τελικά η μακροχρόνια μίσθωση, με το μέλλον του Χιονοδρομικού να μοιάζει αβέβαιο και να εκφράζονται φόβοι για την λειτουργία του.

Η αρχική εισήγηση ήταν του αντιδημάρχου Αντώνη Καραγιαννίδη , ο οποίος πρότεινε την 25ετή μίσθωση του χιονοδρομικού, με όρους του διαγωνισμού που θα εγκριθούν από την οικονομική επιτροπή. Ο αντιδήμαρχος μίλησε για ανάγκη 25ετούς μίσθωσης, με τον μισθωτή να αναλαμβάνει το σύνολο ή μέρος της ανακαίνισης-ανακατασκευής του ακινήτου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει αποδείξει πως οι ολιγοετείς ή ακόμα και μονοετείς εκμισθώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το κεφαλαιακό μέγεθος του Χιονοδρομικού Κέντρου και απλώς λειτουργούν ως περίοδοι διαχείρισης των υπαρχόντων δομών του Δήμου χωρίς κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό. 

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η ελλιπής χρηματοδότηση των Δήμων εν μέσω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, δημιουργείται ένα περιβάλλον, το οποίο αποτρέπει κάθε επενδυτικό σχέδιο που θα μπορούσε να επανεκκινήσει την αναπτυξιακή τροχιά του Χιονοδρομικού Κέντρου. 

Σήμερα και εφόσον έχουν προκύψει νέα δεδομένα, καθώς από τα δύο παραπάνω σκέλη το ένα τείνει να εξαλειφθεί, με τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης για χρηματοδότηση του ποσού των 10,7 εκατομμυρίων ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τίθεται το θέμα της λήψης απόφασης για μακροχρόνια εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, η οποία θεωρείται πως θα προσδώσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Κατά της εισήγησης ψήφισε ο «Κοινός Τόπος» του Νίκου Κουτσογιάννη, η «ΛΑΣ», η Ίλια Ιωσηφίδου, η Πασχαλίνα Δούμου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σαμαράς. 

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι κ. Τσέλιος και Τόσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του «ΕΝΑ Μαζί» του εν ενεργεία Δημάρχου Νίκου Καρανικόλα, ενώ λευκό ψήφισε ο Γιάννης Μυλωνάς.

2 σχόλια:

  1. Οι γιατροι κανουν σημερα πανελλαδικη απεργια γιατι περα απο χειροκροτηματα το συστημα Υγειας δεν θωρακιστηκε τοσους μηνες! Και ο Αδωνις θα δωσει 11 εκατομμυρια για το χιονοδρομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα φοιτητη λογιστικης να βαλεις να σου κανει τις πραξεις θα καταληξει στο συμπερασμα οτι υπαρχουν μονο ζημιες και χρεη . αποσβεση στις εγκαταστασεις δεν εχει γινει αλλα ο ραγιας γελαει και λεει το κρατος πληρωνει. αντι να βαλει το κεφαλι του να δουλεψει πως να ειναι κερδοφορες οι επιχειρησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ