Μπαρτζώκας: «Κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη ευκολότερη»

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες εισάγεται μία νέα, απλούστερη και πιο εύκολη καθημερινότητα για τον πολίτη, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των συνδιαλλαγών του με το δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας στο νομοσχέδιο καθιερώνεται:

· Η συγκέντρωση, σε ενιαίο κείμενο, όλων των διατάξεων της ψηφιακής νομοθεσίας
· Η υποχρεωτική ηλεκτρονική επικοινωνία για τις δημόσιες υπηρεσίες (κατάργηση φαξ)
· Ο προσωπικός αριθμός για τους πολίτες, με τον οποίο θα πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές τους με το δημόσιο τομέα
· Η ψηφιακή θυρίδα, μέσω της οποίας ο πολίτης θα ανατρέχει σε οποιοδήποτε έγγραφο ή πιστοποιητικό
· Για πρώτη φορά, η χρήση και η ισχύς των ηλεκτρονικών σφραγίδων
· Η άμεση είσοδος της Ελλάδας στην εποχή του 5G
· Η προσβασιμότητα όλων των πολιτών στις πληροφορίες των δημοσίων υπηρεσιών
· Η ρύθμιση της πρόσβασης στην ψηφιακή εκπομπή σήματος, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ιδιαίτερα ευνοϊκές είναι οι ρυθμίσεις για τις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα (λευκές περιοχές). Με τον παρόντα νόμο επιχορηγείται με 150 ευρώ ανά δικαιούχο, η πρόσβαση στις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό για λήψη σήματος των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών. Η διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών ορίζεται οκταετής με δυνατότητα παράτασης. Η αίτηση είναι εξαιρετικά απλή, καθώς καταργούνται τα πολλαπλά δικαιολογητικά και απαιτείται μόνο ο αριθμός της παροχής ηλεκτρονικού ρεύματος, είτε με αίτηση στα τοπικά ΚΕΠ, είτε ηλεκτρονικά.

Η ρύθμιση του ζητήματος ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία την αδυναμία πρόσβασης σε τηλεοπτική κάλυψη πολλών περιοχών της Ημαθίας. Εφεξής, οι δικαιούχοι Ημαθιώτες δύνανται να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων περί τηλεοπτικής κάλυψης, επιλέγοντας πάροχο και χωρίς περιττή ταλαιπωρία.

9 σχόλια:

 1. Συγνώμη δεν έχουμε ΔΩΡΕΑΝ ιντερνετ..?
  Αφού μας το είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς ...!
  Μετά την ανταγωνιστικότητα με το κόψιμο των μισθών, μετά την ανάπτυξη που πήρε λάθος δρόμο, το δωρεάν ιντερνετ το είχε υποσχεθεί!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πλάκα μας κάνεις; κάθε μέρα κ πιο δύσκολα ολα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. διευκρινησεισ :
  1] τι θα περιεχει και τι θα παρακολουθει ο προσωπικοσ αριθμοσ;
  2] ποιοσ θα ειναι ο προμηθευτησ του 5g
  3] και το αλλο με τον τοτο;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όταν βρέξει χιονίσει βάζεις στην τσέπη 7χιλιαρο το μήνα, όταν έχεις τόσα προνόμια σαν βουλευτης,βλέπεις την καθημερινότητα με άλλο μάτι.... Όχι μόνο την δική σου αλλά και τον άλλον. Χαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Tasuli ase to dulema k sinelthe.ke esi grigora wlepo epiases t noima.ti na pi kanis.krima.98

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κε ΒΟΥΛΕΥΤΑ πως αλλαζει η καθημερινοτητα οταν εχεις εισοδημα 600 ,700, 800 1200ευρω το μηνα και πρεπει να ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΔΥΟ(2) ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ Ν/4692/20 ΑΡΘΡΑ 72 ΕΩΣ Κ 81 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ;;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ,, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ,ΥΦΕΣΗΣ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ Ν/Σ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΜΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι έγινε ρε Βεροιωτη λόγο κρίνεις τα παντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ