Quantcast

http://picasion.com/

Τσιάρας: Έως 3 έτη η φυλάκιση για fake news που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατέστησε σαφές ότι η πολιτεία εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το γενικευμένο φαινόμενο, διασποράς fakes news, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας, το άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα που προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μάλιστα όπως επισήμανε αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το νέο ποινικό κώδικά να προχωρήσουμε η πολιτεία σε αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Για την παραβίαση της καραντίνας του κορωνοϊου, όπως είπε ο κ. Τσιάρας το αδίκημα αυτό έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικά κώδικά, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

Όπως είπε ο κ. Τσιάρας: «Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί».

Για τα δικαστήρια ο κ. Τσιάρας, ότι θα εξεταστούν όλες οι τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις της χώρα και αυτήν την εβδομάδα, θα αποφασιστεί αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη λειτουργία των δικαστηρίων, όπου όπως επεσήμανε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

11 σχόλια:

  1. Για ποιον χτυπαει η καμπανα Hadjinikolaou???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί ἔγεινε, πῆρες τά πάνω σου, χαρδαλοχαφιέ; Ὅποιος δέν χάφτει τό ἀφήγημα περί κοροϊδοϊοῦ καί δέν χειροκροτᾷ σἂν τόν χάνο στά μπαλκόνια τήν... Μαρέβα διώκεται ποινικῶς νομίζεις;

      Διαγραφή
  2. Κάτω τα χέρια από τον αρχηγό μας!
    Εσύ που γράφεις αυτό το σχόλιο ΕΊΣΑΙ ένας έξωκοινοβουλευτικος αριστερός μπολσεβικος της 4ης στοάς των μασονων της νέο εβραϊκής ταξικής και αντιχριστιανικης αίρεσης που θέλει να μας βάλει τσιπάκια και στέλνει τα αντιχαλαζικα στην Ημαθία για να μας ψεκασουν.
    Δεν θα σας περάσει.
    Κίνημα Υποστηρικτών D. C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού έκλεισαν φυλακή παιδεραστές, καταχραστες δημοσίου χρήματος, κατ εξακολουθηση και κατ επάγγελμα κλέφτες, δολοφόνους ηλικιωμένων τώρα θα βάλουν φυλακή όσους διαφωνούν στη διαχείριση μιας κρίσης με την κυβέρνηση.
    Τρίζουν τα κόκαλα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σεις μιλάει ρε, μιλάει! Τόσο καιρό εξαφανισμένος ανύπαρκτος μια λέξη προς υποστήριξη του έργου των δικαστών για την βελτίωση της απονομής δικαιοσύνης, αυτό περιμέναμε και λέω λέξη γιατί πραξη κανείς δεν περιμενε. Μέχρι που πιστεψαμε ότι είναι μουγγός. Τελικά όμως μιλάει όταν τον χρειαστεί η ΝΔ τα λέει ο Υπουργός μας. Αντε και εις ανώτερα γιατρέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Totalitariarism is back!!! Believe it or not...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλι καλα 3 χρονια...εδω ο αλλος ο Τσαρος, τον εκανε τον Ναβάλνι να δει τα ραδικια αναποδα σε live version... Σαν "φαλαινα" ουρλιαζε μεσα στο αεροπλανο.. 3 χρονακια ..ουτε στο Παπα..Τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα δικα σας απανωτα ψεμματα ποσα χρονια ο λαος πρεπει να σας φυλακισει στα σπιτια σας.....Σοβαρευτειτε με τρομοκρατια δεν διοικειται ο πολιτης με πειθω και αληθειες διοικειται.....Η βουλη κατηντησε το Πανεπιστημιο της ψευτιας και της αρπαχτης....Σοβαρευτειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ