Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίμησαν τους αγωνιστές της Κύπρου στη Βεργίνα

Με αφορμή την συμπλήρωση των 46 ετών από την Κυπριακή τραγωδία και στο πλαίσιο διοργάνωσης Πανελλαδικών εκδηλώσεων μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων του νομού Ημαθίας «Ο Ευαγόρας» και
την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, διοργάνωσαν από κοινού το Σάββατο 18 Ιουλίου, εκδήλωση μνήμης και επιμνημόσυνη δέηση στο Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας στη Βεργίνα. 

Την αρχική τοποθέτηση έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ημαθίας Ελένη Ψαρρά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης και ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Λυκοστράτης.

Την Ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Αποδώσαμε έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες που πλήρωσαν με τη ζωή τους την προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, 46 χρόνια μετά την άθλια Τουρκική εισβολή. Οι πεσόντες της Κυπριακής τραγωδίας μένουν αθάνατοι στις μνήμες μας και κυρίως στις συνειδήσεις μας. Δεν τους αξίζει απλά ο σεβασμός και η αιώνια ευγνωμοσύνη. 

Τους αξίζει η δέσμευσή μας ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους, εάν και όποτε χρειαστεί. Γιατί η οδύνη για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους είναι αλληλένδετη με την ακλόνητη αποφασιστικότητα του Έθνους μας ότι δεν θα επιτρέψει ξανά μία τραγωδία στα άγια χώματά του. 46 χρόνια μετά, η Τουρκία παραμένει ένας αδιάλλακτος, εμπαθής, απόλυτα εχθρικός γείτονας. Και εμείς, ολόκληρος ο Ελληνισμός, οφείλουμε να αντιτάσσουμε πάντα την αρραγή ενότητά μας, την αταλάντευτη αποφασιστικότητά μας και την ακλόνητη πίστη μας στο δίκαιο και στις δυνάμεις μας»!

3 σχόλια:

  1. δηλαδη αν δηλωσετε "θελουμε τα εδαφη μας πισω" θα σας πουνε φασιστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν αναφέρετε τους τιμωμενους και ποιοι παρεστησαν απο τους μαχητές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΩΣΙΣ! Ἀπελευθέρωσι ἡ μόνη λύσι. Οἱ Τοῦρκοι στρατιῶτες καὶ ἔποικοι πρέπει νὰ πεταχθοῦν στὴν θάλασσα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ