Quantcast

http://picasion.com/

Το ΣτΕ δίνει αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους - Η απόφαση

Για το χρονικό διάστημα των 11 μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016) δικαιούνται αναδρομικά οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Συνεπώς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι συνταξιούχοι οι οποίοι ήδη
έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τις περικοπές που έχουν υποστεί δικαιώνονται για το παραπάνω χρονικό διάστημα. Πάντως, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους 11 μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια. 

Σχετικά με τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά. Ωστόσο, αναφορικά με το διάστημα από το 2013 έως και τον Ιούνιο του 2015, όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές για το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη αποφασίσει το 2015. Δηλαδή ότι τα αναδρομικά μπορούν να τα διεκδικήσουν μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Δείτε το video:

3 σχόλια:

  1. Ε ναι τα διακινούνται!!! Και μετά το παίζουν πατριώτες και Αγία Σοφία. Για εσάς πουλάμε τα πάντα για να έχετε ακόμα φαγοπότι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλήρωνε Έλληνα φορολογούμενε, για να παίρνει αναδρομικά η γενιά που πτώχευσε με τις επιλογές της την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για εμας τους ενστολους μονο ο Σαμαρας και ο Τσιπρας ηταν μαγγες ,μας τα δωσανε κας και μπραβο τους.Τωρα με την τεχνικη παραγραφη που δημιουργισαν εσκεμμενα αναδρομικα θα λεμε και θα κλαιμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ