Ενημέρωση της Αστυνομίας από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Την Τρίτη 07 Ιουλίου 2020 και ώρες 10:00 με 11:30 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας στους αστυνομικούς υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας και του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας
σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Συζητήθηκε ο καίριος ρόλος των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόζουν στην πράξη τις ενδεδειγμένες διαδικασίες χειρισμού περιστατικών βίας στην οικογένεια. 

Κεντρικός άξονας είναι η προστασία των θυμάτων, η αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησής τους και η διερεύνηση της τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων ώστε να παραπέμπονται οι δράστες στη δικαιοσύνη. 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ