Quantcast

http://picasion.com/

Απάντηση της Μητρόπολης στην ΕΛΜΕ

«Την ευθύνη έχει πρωτίστως το Υπουργείο Παιδείας»
Από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Σε απάντηση δημοσιεύματος της τοπικής ΕΛΜΕ, από 1/7/2020 στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικό με τη διδασκαλία των
θρησκευτικών η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του veriotis.gr) τονίζει τα εξής:

1. Ο π. Νικόλαος Παπαθεοδώρου ενήργησε όχι υπό την ιδιότητα του ιερέως αλλά του γονέως και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ναούσης. Για την ενέργειά του δεν απαιτείται ουδεμία άδεια ή προηγούμενη ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

2. Η συμμόρφωση όλων των θεσμικών φορέων με τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι αυτονόητη στις Δημοκρατίες.

3. Την ευθύνη των απαραίτητων ενεργειών για τη συμμόρφωση με τις υπ αριθμ. 1749/19 και 1750/19 Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ έχει πρωτίστως το Υπουργείο Παιδείας.

4. Μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στις ως άνω απαραίτητες ενέργειες και ενημερώσει σχετικώς τους λειτουργούς της Παιδείας οι τελευταίοι, καθώς και οι Διευθυντές των Σχολείων τους, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη.

5. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη νέα σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση του Υπουργείου με τις ανωτέρω Αποφάσεις του ΣτΕ

9 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Το ΣτΕ ακύρωσε τις αποφάσεις του τότε άθεου υπουργού Παιδείας και όρισε ως σκοπός του μαθήματος η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης. Τώρα οι μόνιμοι εχθροί του Χριστού, αναθάρισαν με την παρουσία της νυν υπουργού, η οποία με τις μασονικές καταβολές, ίσως δικαιώσει τα πολυπόθητα σχέδιά τους. Όμως, ακόμη μία φορά, μάταιος ο κόπος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχαχααχχαχαχαα τιποτα δεν μας κανατε!! θα δεις τι εχει στο μελλον!!

      Διαγραφή
    2. Το πείσμα αυτό κρατάει 2.000 χρόνια και σαν το κύμα χτυπάει στα βράχια. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

      Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ?.
    ΕΤΥΧΕ Ο ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΑΣ, ΑΝ Ο ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΩΝ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ?
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ\ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις ενέργειες της Ένωσης Γονέων Νάουσας, κάλεσε Δήμαρχο, Μητροπολίτη κ.λπ. να πάρουν θέση. Ο Μητροπολίτης, από ευαισθησία, και για να μη συγχέεται η δράση του Συλλόγου της Νάουσας με την Εκκλησία, απάντησε τα αυτονόητα. Πού κολλάει ο Στάλιν στην κουβέντα αυτή; Μην αλλοιώνετε την πρόθεση του Μητροπολίτη να διευκρινίσει τη θέση του.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως μελη της Ελμε Ημαθιας ειναι και νεοδημοκρατες. Ενας μαλιστα ειναι και θεολόγος. Μην κατηγορειτε επομενως μονο τους κκδες.

      Διαγραφή
  3. Μεσαιωνας. Πλήρης μεσαιωνας. Εν έτει 2020 σε μια δημοκρατική χώρα να αναπτύσσεται ρητορική και δράση όπως αυτη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Νάουσας.
    Και παω στοίχημα ότι όλα τα μέλη αυτου του συλλόγου όπως και τα ακροδεξιά στοιχεία που σχολιάζουν εδώ διέπονται και από ρατσιστικό μίσος για κάθε ανθρώπο που προέρχεται από θεοκρατουμενα κράτη ως προσφυγας η μετανάστης. Αλλά δυστυχώς δεν διαθετουν την στοιχειωδη νοημοσυνη να αντιληφθούν την ειρωνεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι, που να φτάσει η Ελλάδα την ανεξιθρησκία και ελευθερία λόγου-ελευθεροτυπία του Ιράν κτλπ. Που ως γνωστόν πουλιούνται βιβλία του Μαρξ και του μπακουνιν σε περιπτερά.

    ΥΓ Μην παίζεις με την ευφυΐα, θα καείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ