Quantcast

http://picasion.com/

Τα... είπαν στο Επιμελητήριο Βουλευτές και Καταστηματάρχες

Συνάντηση με τους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαΐου 2020 στο Επιμελητήριο, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την Βέροια, την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές
της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ενώ τον Βουλευτή Ημαθίας και Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο εκπροσώπησε η συνεργάτης του Βαΐα Λιανοπούλου. Από την πλευρά των καταστηματαρχών, έδωσε το παρών μια μικρή αντιπροσωπεία δύο ατόμων από τις τρεις πόλεις της Ημαθίας, λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
Από τη Βέροια παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο Ταμίας του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας (ΣΙΚΚΕΔ) Βέροιας, Κώστας Σαμανίδης και Βαγγέλης Βασιλειάδης αντίστοιχα, από την Αλεξάνδρεια εκπροσώπησαν οι Μανώλης Σταυρής και Σάκης Λαγογιάννης και από την Νάουσα οι Άγγελος Χατζηστυλλής και Μάρκος Μίνγκας.
Οι καταστηματάρχες παρουσίασαν στους βουλευτές την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν με την επαναλειτουργία τους. Αναφέρθηκαν στις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποια καταστήματα με την εκμετάλλευση του εξωτερικού χώρου, όπου δεν υπάρχει μέρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που όπως επισημαίνουν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των καταστημάτων. Για τις περιπτώσεις αυτές αλλά και ια το σύνολο των καταστημάτων, πρότειναν ως λύση τα προστατευτικά διαχωριστικά μεταξύ των τραπεζιών ή η επιλογή λειτουργίας των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων, υπό όρους.

Άλλα θέματα που έθιξαν ήταν η άμεση μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ενοικίου κατά 40% που ναι μεν τη βρήκαν σεβαστή αλλά όχι αρκετή, οι ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να πληρώσουν και ο δανεισμός -αντί επιχορήγησης- ως μέτρο στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση, κάτι που δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

7 σχόλια:

  1. Δεν θα κοιμηθούν το βράδυ οι βουλευτές! Χαχαχαχ ούτε που τους νοιάζει να ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιας και μαζευτήκατε όλοι μαζί. πείτε μας κατά κεφαλή εισόδημα της πόλης. απο ποιους τομείς προέρχεται? ποιοι τομείς έχουν μέλλον? πως τα παμε στην ερευνα? πως ενσωματωνουμε τεχνολογία καινοτομία? ποιο είναι το πλάνο 10ετιας+ ? ποιο είναι το βιοτικό επίπεδο? που μπορούμε να βρούμε στατιστικά στοιχειά για ολα αυτά?
    θα σας τα γραφω μεχρι να αρθούν οι απαγορεύσεις πτήσεων εξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ. ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ. ΤΙ ΠΛΑΝΑ ;;; ΚΑΙ 10ΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!

      Διαγραφή
  3. Αφου δεν εχετε μεγαλα μαγαζια για να εχετε πολλες καρεκλες τι ανοιγετε επιχειρησεις καφε κλπ σε οποια τρυπα βρειτε; Για να απλωνεστε στα πεζοδρομια και να "απειλειτε πολιτικα" τους βουλευτες και την τοπικη αυτοδιοικηση ; Ενοχλειτε ολη την πολη. Σας τα λεει τοσες μερες ολη η πολη . Λυπαμαι αλλα εχετε χασει την συμπαρασταση του κοσμου. Ας προσεξουν και οι βουλευτες τι μετρα θα προτινουν. Ο κοσμος ειναι περισσοτερος και αγανακτισμενος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι αρκετό το 40 τοις εκατο.Εσεις θα εξακολουθειτε να πουλατε 7 ευρω το ποτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες οι χώρες νοιάζονται για τις βιομηχανίες,βιοτεχνίες,γεωργικό τομέα,τομείς έρευνας,τομείς τεχνολογίας.
    Αυτά φέρνουν ανάπτυξη και χρήμα.
    Στο Γιουνανισταν,μας ενδιαφέρουν τα μπουζούκια,τα μπαρ,οι καφετέριες,
    Όπου θα επενδύονται τα επιδόματα,το μαύρο χρήμα,
    Από τους τεμπέληδες,κατευθείαν στους ιδιοκτήτες,που δηλώνουν όλοι τους κάτω από το αφορολόγητο.
    Πλήρωνε εσυ μισθωτέ φορολογούμενε,μόνο εσυ πληρώνεις μια ζωή τα επιδόματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κωμικες καταστασεις καποτε ηταν οι εργοστασιάρχες τωρα οι καφετζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ