Καρασαρλίδου σε Τζιτζικώστα: «Ζητάω έξι μήνες συνάντηση και δεν με δέχεστε»

- Για τον δρόμο Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία
- Για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Την ενόχλησή της για τον Απόστολο Τζιτζικώστα εξέφρασε δημόσια η Φρόσω Καρασαρλίδου. Η Βουλευτής Ημαθίας, με επιστολή της προς
τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε πως ζητάει εδώ και έξι ολόκληρους μήνες μια συνάντηση, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενημερωθεί για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ημαθία. Δυστυχώς όμως, παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά της, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απολύτως ανταπόκριση. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια, δεν έχει λάβει ούτε καν μια απάντηση. Για τον λόγο αυτό, του απηύθυνε ανοιχτή επιστολή, για δυο πολύ σοβαρά ζητήματα: Τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και τον δρόμο Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία.

Αναλυτικά:

1. Για τον δρόμο Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία

«Ο δρόμος Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία είναι ένα κομβικό έργο υποδομής για την ανάπτυξη της Ημαθίας, έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, που δυστυχώς καρκινοβατεί ενώ θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην “έξοδο” της περιοχής της Νάουσας από την απομόνωση, τη βελτίωση των μεταφορών και των συγκοινωνιών και τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Πέρα από το τμήμα Νάουσα - Πατρίδα, το οποίο κατασκευάστηκε μεν, αλλά είναι ουσιαστικά “δώρον-άδωρον” για τους μετακινούμενους, που χρησιμοποιούν μόνο τα τέσσερα από τα έξι του χιλιόμετρα, παραμένουν ακόμη ανεκτέλεστα τα τμήματα Πατρίδα - Εγνατία και Νάουσα- Έδεσσα, καθώς και ο ανισόπεδος κόμβος Μονοσπίτων, που θα συνδέσει την αρχή του κατασκευασμένου τμήματος με την πόλη της Νάουσας.

Ως θετική καταγράφεται η πρόσφατη ανάθεση της μελέτης για το τμήμα Πατρίδα - Εγνατία Οδός, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της τους 18 μήνες. Παραμένει όμως το μεγάλο ερώτημα, τι θα γίνει μετά. Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου που είναι το μεγάλο ζητούμενο και για το οποίο δεν έχουμε ακόμη κάποια ενημέρωση από την Περιφέρεια.

Ειδικότερα για τον κόμβο των Μονοσπίτων, είναι ένα έργο χαμηλού προϋπολογισμού που έχει έτοιμη μελέτη και άρα μπορεί άμεσα να εκτελεστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομ. ευρώ, πλην των απαλλοτριώσεων που εκτιμώνται σε 1 εκατομ. ευρώ περίπου. Το έργο αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να κατασκευαστεί γιατί, εκτός των άλλων, η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.

Εύχομαι τη φορά αυτή να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας, ώστε να ενημερωθεί και ο λαός της Ημαθίας για τις προθέσεις και τις ενέργειές σας. Η Ημαθία έχει ανάγκη από σημαντικά έργα και θέλει την Περιφέρεια αρωγό των προσπαθειών για την ανάπτυξή της.

2. Για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Κύριε Περιφερειάρχη, όπως γνωρίζετε, χιλιάδες οικογένειες και γονείς, βιώνουν τραγικές καταστάσεις ανασφάλειας, αγωνίας και ψυχικής ταλαιπωρίας, από την απουσία ενός κράτους πρόνοιας που θα ήταν ικανό να εξασφαλίσει μια ποιοτική διαβίωση για το ανάπηρο παιδί τους, κυρίως όταν αυτοί δε θα μπορούν να το φροντίσουν λόγω γηρατειών ή θανάτου.

Η ανάγκη για ένα μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης αυτών των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη αύξησης των υποδομών και ενίσχυσης της λειτουργίας των ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) μέσα από την εξεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να μην εξαρτώνται από τη φιλανθρωπία ή από προσωρινά προγράμματα που μετά την λήξη τους αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία για το μέλλον.

Για το θέμα αυτό έχω ένα συνεχές ενδιαφέρον, για την πραγμάτωση της αγωνιώδους επιθυμίας των οικογενειών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μια οριστική λύση, δεν αφορά μόνο το πρακτικό κομμάτι του προβλήματος, αλλά διακρίνει και την κοινωνική ευαισθησία- πολιτισμό, ενός κράτους, αφού οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι δομές για μια αξιοπρεπή υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με αναπηρία. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποίησε το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των ΣΥΔ, εξασφαλίζοντας κονδύλια του ΕΣΠΑ σχετικά με τις υφιστάμενες και άλλες επερχόμενες (τότε) ΣΥΔ, με στόχο την αποϊδρυματοποίηση και τη δημιουργία ΣΥΔ σε διαμερίσματα μέσα σε αστικό ιστό.

Στην κατεύθυνση και στον στόχο αυτό επανέρχομαι σήμερα με την επιστολή μου, αφού κατόπιν πολλών οχλήσεων, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή μια προσωπική συνάντηση στο Γραφείο σας. Ζητώ λοιπόν να με ενημερώσετε και μαζί με εμένα και όλους τους γονείς που ρωτούν μεταφέροντας την αγωνία τους, τι πρόβλεψη και προγραμματισμός υπάρχει για τις ΣΥΔ και πιο συγκεκριμένα για την Ημαθία και αν σκοπεύετε να δεσμεύσετε χρήματα για υποδομές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέσω ΕΣΠΑ, να χρηματοδοτήσετε είτε την δημιουργία νέων ΣΥΔ, είτε τροποποιήσεις διαμερισμάτων για νέες ΣΥΔ».

13 σχόλια:

 1. Να σε κάνει τι ?
  Καλά κάνει και δεν σε δέχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοιταξτε κυριοι και κυριες ειτε την ειτε οχι αυτο το εργο εχει σαραντα χρονια εξαγγελιων και αλλα τοσα πραγματοποιησης και παλι ειναι κακην κακως φταγμενο.....Ας μην κοροιδευομαστε....Χθες επρεπε να ειχε τελειωσει και που θα κουμπωσει με την Εγνατια...να σταματησει το παραμυθι του ποιους βολευει. Δυο κομβοι υπαρχουν σε εναν απο τους δυο και τα παποια συμφεροντα στην παντα....χατηρακια τελος ...λειτουργικος και μη επικινδυνος να γινει ο δρομος...

   Διαγραφή
 2. τι να σε κάνει κ Καρασαλιδου? ήταν τόσο πετυχημένη η διακυβέρνηση σας που καταφέρατε εν μεσω μνημονίων να φέρετε αυτοδύναμη νδ και να κάνετε όλη τη χωρά νδ σε αυτοδιοίκηση και περιφέρειες. όποτε ενας περιφεριαρχης που βγηκε με πσοσοστα σαν του τζιτζικωστα γιατι να σε υπολογίζει ? οταν δεν εχει και κατι ουσιωδες να του πεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στόν περιφερειάρχη τῆς Скопски регион νά πᾷς νά ζητήσῃς ἀκρόασι ἐσύ._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την σάρισα ,την έχεις ακόμη ή την έχεις καβαλήσει;

   Διαγραφή
 4. Δεν πας να μαζέψεις κανά ροδάκινο μαρή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ότι δεν σε δέχθηκε ο Περιφερειάρχης το βλέπω και λίγο λογικό. Μικρή βεληνεκούς πολιτικός είσαι, ανήκεις σε άλλο κόμμα, δεν έχεις υψηλές γνωριμίες. Όλα οκ! Αλλά να το τρως πόρτα από υποδιευθυντές και τμηματάρχες δημόσιους υπαλλήλους, ε αυτό με ξεπερνάει. Άραγε πως να αισθάνονται οι ψηφοφόροι σου που εκλέξανε μια βουλευτή που δεν μπορεί να ανοίξει ούτε μια πόρτα της περιφέρειας; Πάντως σοβαρά τωρα εκτιμώ την ειλικρίνεια σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Karasarlidou aisthanetai blokarismeni stin topothesia perifereia kentrikis makedonias

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κυρία φρόσω,
  εγώ θα σας πρότεινα μέχρι να σας δεχθεί ο Περιφερειάρχης είτε να πάτε να βοηθήσετε στην φύτευση των χασισοκαλιεργειών του Καρανίκα είτε να βοηθήσετε τις οικονομικές επιτροπές στην καταμέτρηση των ακινήτων του Κυρίου Παπαδημούλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ή εθελόντρια στα κέντρα λαθροεισβολέων που τους δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες να συμπληρώσω.

   Διαγραφή
 8. Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εε και τι θα κανσ, θα κατσ να σκαεις ή ακατσ να μαλωης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά τα είπες Γιάννη (στα χωριάτικα)

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ