Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 102 οι νεκροί και 22 νέα κρούσματα - Καμία «αργία» στα μέτρα την ημέρα του Πάσχα

Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.192. Από αυτά, οι 72 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (οι 15 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο 1 θάνατος, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 102 (28 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 73 έτη. 29 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 50.771 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του ανέφερε πως σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, με βάση τη συμπεριφορά των παλιότερων κορωνοϊών, εκτιμάται ότι θα υπάρχει νέο επιδημικό κύμα τους επόμενους χειμώνες. «Αν δεν υπάρξουν άλλα μέτρα, όπως πχ ένα καλό εμβόλιο και μια επιτυχής θεραπεία, τότε, τα μέτρα αυτά που ζούμε, με στόχο την επάρκεια του συστήματος υγείας κάθε περίοδο, θα είναι το κρίσιμο σημείο για την επιτυχή αντιμετώπιση του ιού μέχρι να χτιστεί η συλλογική ανοσία, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ σχετικά με το εμβόλιο είπε πως αυτό αργεί ακόμα για την ανθρωπότητα, ενώ μόνο 1 από τα 70 που δοκιμάζονται είναι σε φάση 2. 

Χαρδαλιάς: Καμία «αργία» στα μέτρα την ημέρα του Πάσχα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθύμισε πως τα μέτρα δεν έχουν ημέρες αργίας. «Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και για εκείνη την ημέρα. Απαγορεύονται υπαίθριες συγκεντρώσεις και μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Το αρνί θα ψηθεί στο φούρνο στο σπίτι ή στον φούρνο της γειτονιάς μας. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με στερήσεις τόσες εβδομάδες», τόνισε.

Σχετικά με την άρση των μέτρων, ανέφερε πως αυτή θα γίνει σταδιακά και θα κριθεί από το αν δεν θα συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν. «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο αλλά τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου. Με βάση τα τότε δεδομένα θα ανοίξουμε συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων. Τα αισιόδοξα σημάδια που βλέπουμε, αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κλείνοντας, υπενθύμισε πως η προσπάθειά μας θα κριθεί τα επόμενα 24ώρα, τις ημέρες του Πάσχα. «Η γιορτινή διάθεσή μας θα πρέπει να περιχαρακωθεί στα όρια του σπιτιού μας. Μην καταστρέψουμε ό, τι χτίσαμε. Οποιαδήποτε παρέκκλιση μπορεί να μας φέρει πολλές εβδομάδες πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ