Πυρετός: Δέκατα που δεν υποχωρούν - Τι φταίει;

Ο χαμηλός πυρετός, τα λεγόμενα δέκατα, είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσει το σώμα πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 37,0 για τις πρωινές ώρες και πάνω από 37,2 για τις απογευματινές ώρες. Πρόκειται για μια μορφή άμυνας απέναντι σε κάθε παθογόνο παράγοντα που
προσπαθεί να αναπτυχθεί στο σώμα. Τα δέκατα είναι συνήθως ακίνδυνα, αφού τις περισσότερες φορές σχετίζονται με κάποιο κοινό κρυολόγημα ή μια γενικότερη ταλαιπωρία του οργανισμού. Όταν όμως είναι επίμονα και δεν υποχωρούν, μπορεί να αποτελούν «καμπανάκι» για κάποιες πολύ σοβαρές ασθένειες. Δείτε ποιες είναι αυτές:
Σκωληκοειδίτιδα: Αν ο πυρετός συνοδεύεται από επιγαστρικό ή περιομφαλικό πόνο, ναυτία και εμετό και μετά από μερικές ώρες ο πόνος εντοπίζεται στη δεξιά βουβωνική χώρα, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί ένδειξη φλεγμονής στην σκωλικοειδή απόφυση. Η διάγνωση χρήζει κλινικής εξέτασης.

Πνευμονία: Αν ο πυρετός επιμένει για περισσότερο από μία βδομάδα στους 37,5, δεν υποχωρεί παρά τη θεραπεία και συνοδεύεται από ρίγη, πόνο στους μύες, βήχα, έντονο πονοκέφαλο και δύσπνοια, μπορεί να κρύβει μία ιογενή πνευμονία. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ακτινογραφία θώρακα και καλλιέργεια πτυέλων για την ακριβή διάγνωση.
Υπερθυρεοειδισμός: Ένα από τα συμπτώματα της πάθησης είναι ο επίμονος χαμηλός πυρετός.
Καρκίνος: Τα παρατεταμένης διάρκειας δέκατα συνδέονται με πολλούς τύπους καρκίνου, όπως του πνεύμονα και του ήπατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ