Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

31 νέα κρούσματα και 3 νεκροί σε 24 ώρες - Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Αλλαγή στις λαϊκές και τα super market
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν 31 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 495. Από αυτά, 84 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι και 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

«Μην ταξιδεύετε σε χωριά και νησιά - Δεν είναι διακοπές»
Απογοητευμένος με τη συμπεριφορά των πολιτών, που γέμισαν τα πλοία και έκαναν ουρές στα διόδια για να ταξιδέψουν στα νησιά και στην επαρχία, στους τόπους καταγωγής τους, φάνηκε ο κ. Τσιόδρας, με αφορμή και το πρώτο κρούσμα στα Δωδεκάνησα. «Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ;», ανέφερε.

Κλειστές οι λαϊκές αγορές το Σάββατο -Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ - «Ξέρουμε ποια οχήματα περνούν τα διόδια»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε πως αυτό το Σάββατο, όλες οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, ενώ από Δευτέρα θα παραμείνουν οι μισοί παραγωγοί και με απόσταση μεταξύ των πάγκων τα 5 μέτρα. Οι παραγωγοί θα λειτουργούν τον πάγκο τους εκ περιτροπής κάθε εβδομάδα. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η αλλάζουν τα περιοριστικά μέτρα και στα super market και πλέον θα βρίσκεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ., αντί 10 τ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Αναφερόμενος στη μαζική εξόρμηση των πολιτών στην επαρχία, ο κ. Χαρλδαλιάς είπε πως «Κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις και η ελληνική Πολιτεία ξέρει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από την συμπεριφορά μας θα καθοριστεί ποια επιπλέον μέτρα θα πάρουμε», τόνισε, λέγοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει πιο αυστηρά μέτρα.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ