Quantcast

http://picasion.com/

«Σοκ» στη Βέροια: Παραπέμπονται για το φόνο του παιδιού τους

Mέσα στο Κέντρο Προσφύγων της Αγίας Βαρβάρας
Δύο γονείς από το Ιράκ κατηγορούνται ότι κακοποίησαν βάναυσα το νεογέννητο αγοράκι τους, κατά τη διαμονή τους μέσα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ημαθίας, ενώ το βρέφος εξέπνευσε κατά τη νοσηλεία
του σε εφημερεύον νοσοκομείο, λίγες μέρες αργότερα. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βέροιας, ένα ζευγάρι Ιρακινών παραπέμπεται να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορίας της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Ο 26χρονος πατέρας και η 21χρονη μητέρα φέρονται ότι σκότωσαν το παιδί τους, ηλικίας 2,5 μηνών, μέσα σε κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, ενώ κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Τον Απρίλιο 2019, διαμένοντας προσωρινά στη Δομή Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας, που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», οι γονείς κατηγορούνται ότι «έπληξαν με θλων όργανο στο κεφάλι» το νεογέννητο αγοράκι τους προκαλώντας υποσκληρίδιο αιμάτωμα και κρανιοεγκεφαλική κάκωση απ’ την οποία επήλθε ο θάνατος του, πέντε μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση «οι κακώσεις είναι συμβατές με πρόσκρουση του κεφαλιού σε αμβλεία επιφάνεια» και παραπέμπουν σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Η αστυνομία, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, ζήτησε να εξεταστούν ανωμοτί οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν, στις 20 Μαΐου 2019, στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας και ζήτησαν τριήμερη προθεσμία. Μια μέρα πριν παρουσιαστούν στο τμήμα, όμως, αποχώρησαν από τη δομή που φιλοξενούνταν με πιθανό προορισμό το Ιρακ, δια μέσου προγράμματος επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), όπως αναφέρεται στο βούλευμα.

Οι διωκτικές αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη φυγή του ζευγαριού παρόλο που εξέδωσαν διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς οι δύο Ιρακινοί είχαν προλάβει να διαφύγουν. Νωρίτερα είχαν υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία, ο πατέρας ανέφερε ότι η σύζυγος τάιζε το παιδί, δίνοντας γάλα με το μπιμπερό, και αυτό έβγαλε μια κραυγή σαν να τρόμαξε ενώ φαινόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, για την παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα. Η μητέρα δήλωσε ότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ότι δεν ήταν δε θέση να καταθέσει.

Εις βάρος των γονέων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για την προσωρινή κράτηση τους αν και εφόσον εντοπιστούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα δικαστούν ερήμην, όπως ανάφερε δικαστική πηγή.


7 σχόλια:

  1. Τέτοια ζώα μας κουβαλήσετε και μας γεμίσατε τον τόπο!!!! Να τα βλέπετε συριζεοι τη μας περιμένει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το γεγονός δείχνει το ποιόν των ανθρώπων που μας κουβαλήθηκαν απρόσκλητοι, αφού παράνομα εισήλθαν στη χώρα. Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, δολοφόνησαν το μωρό τους, φανταστείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν στα δικά μας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πει ο πρασινος μιλις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη βουλή να τους φιλοξενήσουν, όλοι μαζί: σύριζα, ΝΔ και αλληλέγγυοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε λίγο υπομονή, σε λίγο θα μας κυβερνάνε οι Κουλο-Τσίπρες, εκεί να δείτε τι έχει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα ελληνικά "ζώα" ποιος τα κουβάλησε στον τόπο; Αλλά βλέπετε μόνον τι κανουν οι πρόσφυγες αλλά όχι οι Ελληνάρες....
    https://www.diaforetiko.gr/i-omologia-tis-22chronis-miteras-poy-skotose-to-paidi-tis-ekopsa-ton-omfalio-loro-kai-petaxa-to-moro/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ