Quantcast

http://picasion.com/

Οι «4 φυλές» στο Κίνημα Αλλαγής της Ημαθίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήγε στη ΝΔ, ο Άγγελος Τόλκας και ο Θανάσης Γικόνογλου πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ που για πάνω από 30 χρόνια βρισκόταν στο τιμόνι της εξουσίας έμεινε απλός θεατής των εξελίξεων. Στο Κίνημα Αλλαγής της Ημαθίας, προσπαθούν να βρούνε τον βηματισμό τους, ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι και τόσα καλά. Και ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με τις αποχωρήσεις, αλλά με τις τέσσερις σχηματοποιημένες τάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του:

Οι προεδρικοί, που είναι πιστοί στη Φώφη Γεννηματά, οι «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» που δεν δέχονται καμία συνεργασία με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, οι φιλο-ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπουν με αρνητικό μάτι τη σύμπλευση σε βασικές αρχές και σε κάθε περίπτωση λειτουργούν με αντιδεξιά σύνδρομα, και οι αυτόνομοι οι οποίοι ακολουθούν τη δική τους πορεία. 
Επί της ουσίας, οι περισσότεροι ομνύουν σε αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Οι επιμέρους διαφορές έχουν να κάνουν με την αντίληψη για τον ζωτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ και το πρόσημο στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος. 

Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση που η συγκυρία θα απαιτήσουν κάλεσμα συγκυβέρνησης, οι «φιλοΣΥΡΙΖΑ» απαντούν «όχι σε νέα συγκυβέρνηση με τη Δεξιά, που την πληρώσαμε την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου». 

Αντιθέτως, η αντι-ΣΥΡΙΖΑ πτέρυγα απορρίπτει μετ' επιτάσεως οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα Τσίπρα και θεωρεί πιο κοντινό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη ΝΔ.

6 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε και δεν θέλουν να το καταλάβουν ούτε η Φώφη ούτε οι τοπικοί. Περιμένουν όμως κάποια συγκυβέρνηση μήπως και ξανά μαζέψουν "τα πρόβατα".
    ο Τσίπρας πιο ρεαλιστής, κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα μορφή έχει τελειώσει (κάτω από τα σοβαρά εθνικά, πολιτικά και διαχειριστικά λάθη που έκανε) και αναζητεί νέο προφίλ, με νέο όνομα, νέα ιδεολογία και διεύρυνση. Δεν ξέρω αν πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά ξέρω ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης σε αυτούς είναι ζωντανό, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, όπου όλα πλέον είναι νεκρά, ακόμη και τα αντανακλαστικά.
    Το ωραίο είναι πως όταν τους λέγαμε στο ΠΑΣΟΚ για αυτές τις αλλαγές - προσαρμογές από το 2009-10 μας ορμούσα. Ακόμη και σήμερα δεν το παραδέχονται, δεν θέλουν την εξέλιξη, αυτό όμως δεν είναι πρόοδος, η εξέλιξη είναι η ζωή, ότι δεν εξελίσσεται ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην παρούσα πολιτική συγκυρία, οι συνθήκες ευνοούν την ανάδειξη ενός νέου πολιτικού φορέα στο χώρο του Κέντρου. Το ζητούμενο είναι ένα νέο, έντιμο, άφθαρτο, μορφωμένο, με ρεαλισμό και εκτός "οικογενειοκρατίας" άτομο. Ο χώρος αλώθηκε για πολλά χρόνια τώρα με τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα τελικά.
    Είμαστε σε αναμονή.....
    (ο παράξενος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευσεβείς πόθοι του συντάκτη της δήθεν πολιτικής ανάλυσης.Είναι σίγουρο ότι και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν παντοδύναμο κατά την άποψή του , αυτός - ο συντάκτης- ανήκε στους φανατικούς αντιΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου, σταμάτησε να βλέπεις αντιπασοκους και κοίτα που 10χρονισ τώρα το κόμμα σου είναι σταθερά πτωτικό με αυτή την στιγμή να είναι στο 5%. Δεν βλέπεις ότι δεν υπάρχει μέλλον ; Τι άλλο περιμένεις να γίνει για να πειστείς ;

      Διαγραφή
  4. Η εγωιστικη και ματαιοδοξη διαθεση του ΚΙΝΑΛ να μην χαθουν οι θεσεις προνομοια ...το οδηγει σε μαρασμο και κοντοφθαλμη πολιτικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ πέθανε με το θάνατο του Ανδρέα.'Εκτοτε όλοι οι επόμενοι ,διαχειριστές της κακιάς ώρας και ελεγχόμενοι.
    Σε αντιδιαστολή ,άς εξετάσει κάποιος ,ιστορικά πάντα , ποιοί έστησαν τα θεμέλια και συμμετείχαν τα πρώτα χρόνια (αγωνιστές της αντίστασης,του ΠΑΚ,εξορισμένοι από τη χούντα,μετανάστες από Ευρώπη και Αμερική , νεολαίοι και φοιτητές από τα κινήματα) ,ποιοί δώσανε πραγματικούς αγώνες και ποιοί παρεισέφρησαν αργότερα (μικροαστοί,συμφεροντολόγοι,αρπακτολόγοι,βολεψάκηδες).'Ολοι αυτοί,πήγανε μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ ,μην τυχόν και χαθεί η κουτάλα (που είσαι νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος).
    Την χαριστική βολή ,την έδωσε βέβαια ο γιωργάκης (πόσο δίκιο είχε η Μαλβίνα ,όταν έλεγε ''τα ατάλαντο παιδί ,ενός ταλαντούχου πατέρα'').
    Βέβαια ,ο Τσίπρας σήμερα ,έχει σκανάρει και έχει μελετήσει για ώρες ,τα πάντα γύρω από τον Ανδρέα.'Ολο αυτό μου θυμίζει έντονα την παροιμία ''εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα ,κρεμούν οι ρομά τα νταούλια''
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ