Quantcast

http://picasion.com/

Τέλος η αργία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στην Βουλή. Συγκεκριμένα, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών παύει να είναι αργία για τα σχολεία και θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος», αναφέρει η σχετική διάταξη.

21 σχόλια:

  1. Παλι μαθημα δε θα γινει εκεινη τη μερα..Αλλα για τους δασκαλους καθηγητες, και μονο που θα ξυπνησουν ειναι καταστροφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμμορφωτε και κομπλεξικε, το γεγονός ότι χιλιάδες ελληνόπουλα διαπρέπουν στην εκπαίδευση, οφείλεται σε αυτούς που εσύ ειρωνεύεται.. χωριαταρε

      Διαγραφή
    2. Είμαστε με τον Τζήμερο!

      Διαγραφή
    3. Αμόρφωτε και κομπλεξικέ δάσκαλε, το γεγονός ότι χιλιάδες Ελληνόπουλα διαπρέπουν στο εξωτερικό, οφείλεται στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα που χρυσοπληρώνουμε όλοι μας.Για να μην αδικώ και τους ευσυνείδητους δασκάλους όμως, υπάρχουν κι αυτοί, είναι όμως μία πολύ μικρή μειοψηφία δυστυχώς.

      Διαγραφή
    4. Τα " Αμόρφωτε και κομπλεξικέ " άστα γιατί κάνεις λάθος.
      Όσο για τα φροντιστήρια που αναφέρεις οφείλονται στον πολύ υψηλό ανταγωνισμό για την είσοδο στις λίγες καλές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δίνουν σχετικά καλές προοπτικές εργασίας.
      Έδιναν τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια γιατί τώρα...

      Διαγραφή
  2. Isopedothikan ola.atgeoi oloi.lamogia.kanonika aftous tous agious tha eprepe na tus imnume kathe mera.ala oi atheoi arxizun ke xetharewin
    Tha rrti omos i ora tus.sintoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πηγαίνουν τα παιδιά μόνο για εκκλησιασμό εκείνη την ημέρα τόσο στις εκκλησίες όσο και στα γύρω μοναστηρια του νομού μας καλύτερα.Κατι σαν ημερήσια θρησκευτική εκδρομή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά απαραιτήτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το να είναι εντελώς κλειστό το σχολείο, είναι καλύτερα να γίνονται εκδηλώσεις και κάποιου είδους ενημέρωση σχετικά με τους Αγίους μας.
    Ίσως έτσι κάτι μπορεί να μάθουν, από το να τεμπελιάζουν μαθητές και καθηγητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο στην κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι μπράβο Κεραμεως! Με μπουργκα τα κορίτσια εκείνη την ημέρα! Τα αγόρια υποχρεωτικά με γένια 5 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εκπαιδευτικοί με τους 3 μήνες διακοπές το καλοκαίρι,15 μέρες Χριστούγεννα,15 μέρες Πάσχα,17 Νοέμβρη,κτλ,
    20 ώρες την εβδομάδα εργάζονται την εβδομάδα,εκπαιδευτικές ώρες όμως,δηλαδή 20 45λεπτα.
    Δούλεψε εσυ 6 12ωρα την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην τεμπέλιαζες, να διάβαζες, να περνούσες Πανεπιστήμιο και ΑΣΕΠ, κι ας γινόσουν κι εσύ εκπαιδευτικός.

      Διαγραφή
    2. Σιγά εργασιομανη καθηγητή! Μη μας μαλώνεις! Όταν θα αρχίσουν οι αξιολογήσεις και το καλοκαίρι θα δουλεύεις! Στα ροδάκινα!

      Διαγραφή
    3. Κάποιοι πρέπει να δουλεύουμε ρε τεμπέληδες καθηγητή και δάσκαλε να ταιζουν εσένα το ερπετό της τεμπελιάς!! Άμα έκανες σωστά τη δουλειά σου δεν θα υπήρχαν φρωντηστιρια!! Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν!! Είναι γιατί κανείς καλά τη δουλειά σου!! Γι'αυτό!! Αν σας αξιολογήσουν ούτε το 20% θα μηνετε!! Όλους μαζί για ένα μεροκάματο δεν θα σας πάρει κανένας εργοδότης!! Δεν πειράζει κάνανε αργία του αγιαννιου!! Εμείς όσον αφορά το πανεπιστήμιο πούλιες το δικό μας το πανεπιστήμιο που αποφοίτησαμε που λέγετε πεζοδρομιο μπορεί να έβγαλε αγράμματους αποφοίτους αλλά όχι αμόρφωτους όπως το δικό σας αυτή είναι η διαφορά!! Εσείς είσαστε εξπερ στη τεμπελιά!! Στο να έχετε τη γλώσσα παπούτσι δεν λέω σ' αυτό είσαστε καθηγητές!!!

      Διαγραφή
    4. Ισχύει το : "έκαστος εφ’ ω ετάχθη"

      Διαγραφή
  8. Αμάν πια με αυτούς τους "τρεις μήνες το καλοκαίρι"! έχουμε βαρεθεί να το ακούμε! Τουλάχιστον πριν βγάλετε τα απωθημένα σας φροντίστε να τα λέτε σωστά. Δύο μήνες. Ιούλιο και Αύγουστο. Πόσο δύσκολο είναι να το μάθετε; Και καμία άδεια εκτός των καθιερωμένων διακοπών. Όχι ότι δεν δικαιούμαστε, αλλά από ευσυνειδησία δεν τις παίρνουμε. Αναρρωτική; μόνο όταν πέσουμε στο κρεβάτι.Και με διάβασμα και διόρθωμα ως τη μία το βράδυ. Και με τη ψυχολογική φθορά, και με το μπούλινγκ που δεχόμαστε εμείς πλέον από τους μαθητές (ενίοτε και τους γονείς). Το ότι αγαπάμε τα παιδιά και δουλεύουμε με φιλότιμο δεν κάνει την δουλειά μας ούτε εύκολη, ούτε ξεκούραστη.Όποιος δεν έχει μπει σε τάξη δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ.ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΛΛΑ......

      Διαγραφή
    2. Η ειρωνεία είναι το όπλο του αδύναμου...

      Διαγραφή
    3. Όταν ο άλλος σε "δουλεύει" ,δεν έχεις πολλά όπλα...

      Διαγραφή
  9. Για τους δασκάλους γενικά όλων των βαθμίδων δεν υπάρχει καλύτερο από το να είναι στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ αγαπητοί γκρινιάρηδες που όλοι περάσατε και περάσαμε από αυτές και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. 'Όμως η οικονομική κρίση δυστυχώς έφερε την γκρίνια και την κακομοιριά παντού.
    Ας προσπαθήσουμε να δούμε και να βρούμε τι είναι αυτά που μας φταίνε στην πραγματικότητα και ας σταματήσουμε να αλληλοτρωγόμαστε.
    Ας δούμε κυρίως τα εθνικά μας προβλήματα, που δεν είναι οι δάσκαλοι, αλλά το οικονομικό, ελληνοτουρκικά, υπογεννητικότητα - μετακίνηση πληθυσμών γιατί από αυτά κινδυνεύουμε σοβαρά και όχι από το μαθηματικό και τη φιλόλογο των λυκείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ