Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημαθιώτικα άλλαξε η χρονιά στην ΕΡΤ3

Με την εκπομπή «Κάθε Τόπος και Τραγούδι» από τη Μελίκη
Με χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από την Ημαθία μπήκε η νέα χρονιά στην ΕΡΤ3. Οι τηλεθεατές που συντονίστηκαν λίγα λεπτά μετά την έλευση του 2020 με το τρίτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, απόλαυσαν μια εκπομπή αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα του 12ημέρου και της Πρωτοχρονιάς, όπως κρατούν μέχρι σήμερα στο Ρουμλούκι και ολόκληρη την Ημαθία. Η εκπομπή «Κάθε Τόπος και Τραγούδι» με παρουσιαστή τον Γιώργο Μελίκη, γυρίστηκε την αυλή του Εθνογραφικού Κέντρου στη Μελίκη, με καλεσμένους ιστορικούς, θεολόγους, συγγραφείς, ανθρώπους από το Ρουμλούκι και χορευτικούς συλλόγους.
Μεταξύ των καλεσμένων, ο Βασίλης Νιτσιάκος καθηγητής Λαογραφίας, ο Γιάννης Μοσχόπουλος, ιστορικός και συγγραφέας, ο Παναγιώτης Ταμβάκης  Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ, η χοροδιδάσκαλος Ζωή Βεσυροπούλου, ο Διονύσης Διαμαντόπουλος προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο πρώην Δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης, ο Αρχαιολόγος Νίκος Μερτζιμέκης και ο Αχιλλέας Τσιάρας.
Η εκπομπή άνοιξε με τον χορό του Αγίου Βασιλείου, ενώ στη συνέχεια μέσα από τη συνομιλία του Γιώργου Μελίκη με τους καλεσμένους του, παρουσιάστηκαν τα έθιμα του 12ημέρου. Ρουγκάτσια, ποντιακά κάλαντα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, έντυσαν μουσικά και χορευτικά την εκπομπή. Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ