Quantcast

http://picasion.com/

Αντικαπνιστικός νόμος: Πλήρης η εφαρμογή του στην Ημαθία - Το 86% των καταστημάτων τον τηρεί

Στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά η Βέροια
Ξεπερνάει το 86% το ποσοστό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστίασης, που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο στην Ημαθία, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους που διενήργησε η
Ελληνική Αστυνομία. Το γεγονός αυτό, με βάση και τα πανελλαδικά στοιχεία, φαίνεται πως κατατάσσει την περιοχή μας στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρη τη χώρα, όσον αφορά την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 διενεργήθηκαν 237 ελέγχους για την εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Βέροια, Μελίκη, Μακροχώρι, Αγία Μαρίνα, Πατρίδα και Παλαιό Πρόδρομο, ενώ το ίδιο διάστημα το 2018 οι έλεγχοι ήταν πολύ λιγότεροι. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις. Κατά συνέπεια βγαίνει το συμπέρασμα πως το ποσοστό συμμόρφωσης είναι στο 86%». Από τα πανελλαδικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των υπηρεσιών η Βέροια είναι στις πρώτες θέσεις στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε και μια θετική πρωτιά.

14 σχόλια:

  1. Πρώτη και στην πτώση του τζίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους γύφτους που έχουν ρημάξει την περιοχή θα κάνετε κανένα ρεπορτάζ?? Γτ φοβάστε να τους κατά ονομάσετε?? Κάθε μέρα εισβάλλουν σε σπίτια και μαγαζιά. Και δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες αλλά γύφτοι από λιμπαντζη μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο γνωστο ειναι...και ειναι επαγγελμα τους το κλεψιμο..τωρα το πηρες χαμπαρι? κλεβεις κ εισαι εξω....το γιατι ρωτα τους εισαγγελεις να σ απαντησουν..αυτοι δικαζουν

      Διαγραφή
  3. Μέχρι τη μία το βράδυ εφαρμόζεται.. Μετά οι Ελληναρες τα ανάβουν δύο δύο τα τσιγάρα μέσα στα μαγαζιά.. Δεν θα γίνουμε Ευρώπη ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτε βράδυ να δείτε ντουμάνι η τσιγαριλα.
    Άχρηστο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μηδενισμός είναι ένα χαρακτηριστικό της γραικυλίστικης νοοτροπίας. Όταν κάτι καλό πάει να γίνει θα πεταχτεί ένας μ..κας να πει σιγά το πράγμα, τίποτε δεν είναι. Θα πεταχτεί κι ένας άλλος με την ίδια ιδιότητα και θα πει καλά με αυτό βρήκαν να ασχοληθούν τόσοι φόνοι γίνονται.. Λες και το κράτος πρέπει να ασχολείται μόνο με μερικά πράγματα και όχι με όλα. Επί του θέματος ΜΠΡΑΒΟ στην αστυνομία και να συνεχίσουν ακόμη περισσότερο. Και να μας πουν τι κάνουν το Υγειονομικό και η δημοτική αστυνομία. Πόσες παραβάσεις έχουν βεβαιώσει αυτοί; Μπορείτε να τους ρωτήσετε; θα έχει ενδιαφέρον για να φανεί ποιοι ξύνονται σε αυτό το κράτος και ποιοι δουλεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλο ένα πάρεργο που φέρει με επιτυχία εις πέρας η αστυνομία. Καταργήστε τις άλλες Υπηρεσίες να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς καμία ανοχή, επιτέλους ξυπνήστε μήπως γίνουμε κάποτε σοβαρή χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε επιτέλους θα πάρει μπροστά και ο δήμος με το υγειονομικό για να τελειώσουμε με το κάπνισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρατάτε το κάπνισμα και να κάνουν έλεγχους για ΚΤΕΟ και προπάντων για λάστιχα αυτοκινήτων που θερίζουν κόσμο από το κάπνισμα δεν πέθανε κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σε 1-2 μηνες, και εαν βέβαια συνεχιστούν οι έλεγχοι - πρόστιμα, το θεμα θα εχει τελειωσει και θα θυμόμαστε αργοτερα πως κάποτε καπνίζαμε σε κλειστους χωρους όπως οι... υποανάπτυκτοι!!!
    ετσι εγινε πριν δεκαετιες και με τα λεωφορεία, αεροπλάνα, σινεμα, τρενα.
    τελικα θα ειναι προς το συμφέρον ολων, ακομη και των καταστηματαρχων, θα εργαζονται αυτοι , οι υπαλληλοι τους και ενδεχόμενος και ατομα της στενης τους οικογενειας σε καθαρους - υγιεινούς χώρους. ακομη και των ιδιων των καπνιστων. θα καπνιζουν σιγουρα λιγοτερο, θα αναπνεουν εντος του καταστηματος καθαρο αερα και τελος θα εξοικονομουν και καποια € ,οσοι τα εχουν αναγκη.
    εαν μετα απ ολα αυτα οι καπνιστες εξακολουθουν να μην πείθονται , ε τοτε ας κάτσουν σπιτια τους και ...καλη τυχη!!!
    συμπερασματικα, οι καταστηματαρχες εχουν σπουδαιο ρολο στο θεμα αυτο, πρεπει οι ιδιοι και πρωτα απ ολους να "πιεσουν " τους πελατες τους για το θεμα αυτο. οπως εκαναν οι οδηγοι λεωφορείων καποτε, οι ελεγκτες στα τρενα κτλ.
    και για ολους οσους λενε : " μα καλά λύσαμε ολα τα αλλα προβλήματά μας κα εμεινε μονο αυτο;;;" την απαντηση την γνωριζουν και οι ιδιοι,
    αυτο ειναι επιχείρημα κάποιου που βρίσκεται υπό στέρηση ή τρέμει την στερηση του καπνου, δυστυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eχουν αδειασει τα καταστηματα Υγειονομικου ενδιαφεροντος,τυχηρων παιγνιων κ.λ.π και απορουμε εμεις οι καπνιζοντες που βρισκονται οι μη καπνιστες να τα ενησχυσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ.
      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ Ή ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΠΝΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!!
      ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΥΘΜΕΙ. ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ. Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ Ή ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.
      ΚΑΘΕ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟ ΑΔΟΚΙΜΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.
      ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( ΛΙΓΕΣ) ΕΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ