Το νέο μάθημα που εισάγεται στα Σχολεία

Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και η είδηση ότι στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπει το μάθημα Πρώτων Βοηθειών έχει χαροποιήσει εκπαιδευτικούς και οικογένειες. O ανθρωπιστικός οργανισμός Kids Save Lives - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας
Προνοσοκομειακής Φροντίδας δέκα χρόνια προσπαθεί να εισακουστεί η πρόταση του για να μαθαίνουν τα παιδιά Πρώτες Βοήθειες, κάτι που εφαρμοζεται στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, είτε ως μορφή μαθήματος ή σαν μορφή σεμιναρίων.

Σκοπός του Υπουργείου είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα, καθώς η χώρα μας είναι στις πρώτες χώρες που τα καρδιακά επεισόδια συνήθως καταλήγουν με τραγικό τρόπο. Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν τα παιδιά θα μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα πρώτα κρίσιμα λεπτά ενός καρδιακού επεισοδίου, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

1 σχόλιο:

  1. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Μαθήματα που βοηθούν στη συμμετοχή και των παιδιών των λαθρομεταναστών στο μελλοντικό πολυπολιτισμικό σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ