Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα σχολική απεργία για το κλίμα στη Βέροια

Από την ομάδα Fridays For Future Veria ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η πορεία της 27 ης Σεπτεμβρίου ήταν μόνο η αρχή του μεγάλου μας αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε δυναμικά και δίνουμε το παρόν, δίχως να φοβόμαστε τις φωνές που μας
χαρακτηρίζουν αφελείς και ευήθεις, στις επόμενες δράσεις μας για να προβάλλουμε τον σκοπό μας. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 12:00, θα ξεκινήσουμε από την πλ. Ωρολογίου μια ακόμα μικρή συμβολική πορεία για να δείξουμε την αγανάκτηση μας έναντι της απραγίας των «μεγάλων» απέναντι στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Ο σκοπός μας αυτή την φορά είναι κοινός, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο COP25 (Συνέδριο για την διαχείριση της κλιματικής κρίσης του ΟΗΕ). Ζητάμε από τους αρχηγούς των κρατών να καταλάβουν επιτέλους τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 17:30-21:00 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως την 13:00 θα υπάρχει ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων στην πλ. Ωρολογίου προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του “fast-fashion” και του υπερκαταναλωτισμού.



Παρασκευή 29 Νοεμβρίου–Παγκόσμια Πορεία ενάντια στην Κλιματική Κρίση

Έχουμε μόνο 11 χρόνια να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα: την κλιματική αλλαγή. Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις, ενώ βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.

Για αυτό, η νέα γενιά και το Fridays For Future είμαστε εδώ.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας και του κόσμου. Από τα Χανιά μέχρι την Θεσσαλονίκη, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σύδνεϋ, από το Ναϊρόμπι μέχρι την Καλκούτα. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται στην Αθήνα και σε 20 άλλες ελληνικές πόλεις, πορείες και μαθητικές απεργίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας πορείας και απεργίας για την κλιματική αλλαγή.

Η Παγκόσμια αυτή Πορεία έχει στόχο να πιέσει τους ηγέτες των κρατών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, όταν θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP25) από τις 2 έως τις 19 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Η σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι καταλυτική για το μέλλον του πλανήτη, καθώς αναμένεται να καθορίσει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επικείμενη κλιματική καταστροφή.

Θα είμαστε στους δρόμους, για να απαιτήσουμε από όσους θα λαμβάνουν αποφάσεις στο COP25, να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες, να απονείμουν κλιματική δικαιοσύνη και να βάλουν τον πλανήτη σε πρώτη προτεραιότητα.

Η πορεία της 27ης Σεπτεμβρίου ήταν μόνο η αρχή του μεγάλου μας αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε δυναμικά και δίνουμε το παρόν, δίχως να φοβόμαστε τις φωνές που μας χαρακτηρίζουν αφελείς και ευήθεις, στις επόμενες δράσεις μας για να προβάλλουμε τον σκοπό μας. Βέροια : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:00 στην Πλατεία Ωρολογίου».

Θυμηθείτε στην πορεία που είχε πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Βέροιας πριν από δύο περίπου μήνες:

3 σχόλια:

  1. Πού κάθονταν τα χελιδόνια πριν την εφεύρεση του ρευματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις... Κλιματσιδες του Ταρζάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ