Quantcast

http://picasion.com/

Μάζεψε κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων ο Δήμος

To διήμερο 12 & 13 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη (2η) συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων για το έτος 2019, που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας. Συγκεντρώθηκαν 1.430 kg κενών συσκευασιών και σε συνδυασμό με τα 1.520 kg που συλλέχθηκαν κατά τη
διάρκεια της πρώτης συλλογής που πραγματοποιήθηκε το Μάιο, είχε ως αποτέλεσμα 3 περίπου τόνοι κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων να οδηγηθούν για ανακύκλωση το έτος 2019. Οι διαρκώς αυξανόμενες, σε ετήσια βάση, ποσότητες κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων που συλλέγονται αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των αγροτών για ορθή διαχείριση των επικίνδυνων κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Τονίζεται ότι οι κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων αποτελούν επικίνδυνο απόβλητο και η διαχείριση τους αποτελεί υποχρέωση των χρηστών, σε συνεργασία με τα σημεία πώλησης γεωργικών φαρμάκων και των παραγωγών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη τους στα σημεία πλήρωσης των αγροτικών βυτίων με νερό, στα ρείθρα των δρόμων ή οπουδήποτε αλλού, καθώς και καύση τους, μολύνουν το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τα υπόγεια ύδατα και απειλούν τη δημόσια υγεία σε μία ευρεία περιοχή.

Ο Δήμος Βέροιας, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολ. Προστασίας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας εφαρμόζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), το Σύλλογο Γεωπόνων Νομού Ημαθίας και την αρωγή του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσω της διαδικασίας του τριπλού ξεπλύματος και της παράδοσης τους στα σημεία συλλογής που ανακοινώνει ο Δήμος, ή στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων που διαθέτουν ειδικό κάδο συλλογής, εξασφαλίζεται η ασφαλής διαχείριση του επικίνδυνου αυτού αποβλήτου και η προστασία της δημόσιας υγείας. 


«Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

1 σχόλιο:

  1. Αυτον τον ειδικο καδο συλλογης που λετε οτι υπαρχει(;;;;;) στα καταστηαματα πωλησης φυτοφαρμακων να τον βαλετε στα σημεια πληρωσης των αγρωτικων βυτιων. Εκει να δειτε ποσους τονους θα μαζεψετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ