Quantcast

http://picasion.com/

Θησαυρό από «μαϊμού» προϊόντα ξετρύπωσαν οι Aρχές

Συνελήφθη 50χρονη γυναίκα που διαφήμιζε τα προϊόντα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στα χέρια των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, έπεσε μία 50χρονη γυναίκα για διακίνηση απομιμητικών προϊόντων. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία


αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πως δρούσε


Η 50χρονη έκρυβε στην Θεσσαλονίκη έναν θησαυρό από επώνυμα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, όλα «μαϊμού», τα οποία και έκρυβε στο ανώγειο κατάστημα που διατηρούσε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Προμηθευόταν τα προϊόντα (μπουφάν, φορέματα, παντελόνια, παπούτσια, τσάντες, ρολόγια, κοσμήματα κ.ά.) από την Τουρκία, αλλά και την Ιταλία, στην οποία ταξίδευε η ίδια, καθώς και από Κινέζους εμπόρους στη Θεσσαλονίκη, και τα είχε στον χώρο που διέθετε στον ημιώροφο οικοδομής, στον οποίο οι πελάτισσες πήγαιναν κατόπιν ραντεβού.

Η παράνομη δράση της προσδιορίζεται από τον Μάιο του 2015. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα διαφήμιζε, έδινε το κινητό της τηλέφωνο και ζητούσε από τις υποψήφιες πελάτισσες να επισκεφτούν τον χώρο, ενώ δεν δεχόταν τηλεφωνικές παραγγελίες.

Όλα τα προϊόντα ήταν απομιμήσεις των γνήσιων και οι τιμές τους ανάλογες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πουλούσε σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή μπουφάν που ως γνήσιο κοστίζει 2.500€.


Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο κατάστημα από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (2.765) τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών,
  • (4) σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας,
  • πλήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών,
  • πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών,
  • μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας,
  • πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν σε προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των διαλαμβανομένων εταιρειών, υπερβαίνει τις (459.985) ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.




































πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ