Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαμαρτυρία... μετά μουσικής από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Πορεία και μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα υποδομών και ελλείψεων καθηγητών και μουσικών οργάνων. Οι μαθητές πραγματοποίησαν
πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας τραγουδώντας συνθήματα και κρατώντας πανό και χαρτόνια με μηνύματα. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου αφού έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους, διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής, παίζοντας και τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια. Στο πλευρό τους είχαν και γονείς, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τους. 

Τα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας προς τον δήμο είναι τα εξής:
  • Άμεση κατασκευή τουαλετών για τους μαθητές του λυκείου.
  • Διαμόρφωση προαύλιου χώρου με κατασκευή γηπέδων άθλησης.
  • Άμεση επισκευή - συντήρηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Λυκείου για να δοθεί για χρήση για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
  • Συντήρηση και χόρδισμα των μουσικών οργάνων.
Τα πανελλαδικά αιτήματα των Μουσικών Σχολείων:

1. Ελλείψεις καθηγητών μουσικών οργάνων καθώς και θεωρητικών μαθημάτων τα οποία εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών.
2. Έλλειψη κονδυλίων για την αγορά και συντήρηση των
μουσικών οργάνων.
3. Ελλιπής χρηματοδότηση για τις ανάγκες των κτιρίων, της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών.
4. Έλλειψη βιβλίων θεωρητικών μαθημάτων (μουσικής)
5. Πιστοποίηση των σπουδών.

Ζητάμε:

  • Την πρόσληψη καθηγητών μουσικής άμεσα
  • Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την πιστοποίηση Μοριοδότηση των μαθητών που επιθυμούν να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές
  • Έκδοση βιβλίων για όλα τα μαθήματα μουσικής παιδείας
  • Επαναφορά των «ΕΟΡΤΩΝ» των Μουσικών Σχολείων
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
























2 σχόλια:

  1. Συνταγή: ανακατεύετε την αριστεράντζα και τον εφηβικό χαβαλέ των κακομαθημένων πλουσιοπαίδων, και φτιάχνετε μια ωραιότατη υποκινούμενη κατάληψη και συγκέντρωση λετσαρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα παιδιά. Διεκδικούν τα δικαιώματά τους, που δεν έχουν σχέση με το ... σχήμα της τυρόπιτας αλλά με σοβαρά προβλήματα του σχολείου τους. Χωρίς κάδους, φωτιές, εξωσχολικούς, βανδαλισμούς. Χωρίς συγκρούσεις με τους καθηγητές, οργανωμένα και όμορφα. Σε μια τέτοια κίνηση ευχαρίστως συμμετέχουν και οι γονείς. Όσο για τον χαρακτηρισμό που έδωσε ο προλαλήσας, τι να πω; Ούτε κακομαθημένα, ούτε πλουσιόπαιδα, ούτε υποκινούμενα, ούτε, πολύ περισσότερο, λετσαρία. Προφανώς "εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα" και βγάζει όλη αυτήν την κακία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ