Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκινά η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2019»

Με τη συμμετοχή του Στρατού και φορέων του Πολιτικού Τομέα
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινάει και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου 2019 οι Εθνική Διακλαδική Άσκηση μεγάλης κλίμακας ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -19 σε όλο τον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Ημαθίας. Η άσκηση θα διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως και θα συμμετέχει τόσο ο Στρατιωτικός όσο και ο Πολιτικός Τομέας. Γενικός σκοπός αυτής είναι η δοκιμή ανάπτυξης της Πολιτικής Άμυνας της Χώρας με εφαρμογή διαδικασιών πού θα εφαρμοσθούν από τον Πολιτικό Τομέα και τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να φθάσει η χώρα στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα που απαιτείται σε περίοδο έντασης και κρίσης.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ είναι:
α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

γ. Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ