Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίμονος βήχας: Τι φταίει;

Ο βήχας είναι ένα συχνό σύμπτωμα ποικίλων παθήσεων. Εκδηλώνεται με επαναλαμβανόμενη εισπνοή και βίαιη εκπνοή, απομακρύνοντας ή και αδρανοποιώντας ξένα σώματα από τους πνεύμονες ή από το ανώτερο αναπνευστικό. Η σημασία του βήχα μπορεί να προσδιοριστεί μόνο όταν
αξιολογηθεί η βαρύτητα, η διάρκεια και τα συμπτώματα που τον συνοδεύουν. Δείτε τις 6 αιτίες που ο βήχας επιμένει:

  1. Ο βήχας μπορεί να είναι παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής για την υπέρταση.
  2. Μετά από ένα κρυολόγημα, πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από επίμονο βήχα, κατάσταση που μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο εβδομάδες μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων της αρχικής ίωσης.
  3. Ο επίμονος βήχας είναι το πιο κοινό σύμπτωμα άσθματος, γι' αυτό καλό είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας.
  4. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα σωματικής κόπωσης και ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Ειδικά στις περιόδους που οι εποχικές ιώσεις είναι σε έξαρση, πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων.
  5. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι από τις πιο συχνές αιτίες βήχα. Όταν οι τροφές παλινδρομούν, τα όξινα υγρά του στομάχου μεταφέρονται από τον οισοφάγο στο στόμα, αφήνοντας μια δυσάρεστη γεύση, την οποία προσπαθούμε να αποβάλλουμε με τον βήχα.
  6. Η μη επαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και βήχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ