Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα αστραπόβροντα δε χάλασαν το κέφι στην Κουμαριά

Το Σάββατο στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι της Κουμαριάς για τον εορτασμό της Γένεσης της Θεοτόκου, παρότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τα αστραπόβροντα και την καταιγίδα έδειχναν προς την ματαίωσή του. Ήδη το απόγευμα είχαν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων, Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς». Ωστόσο μετά από την Παράκληση - Αρτοκλασία στον Ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Μικρή Παναγία), ακολούθησε γλέντι στην Χασαποταβέρνα «Ο Μπάμπης», ο οποίος «προς τιμήν του» προσφέρθηκε να παραχωρήσει αφιλοκερδώς την αίθουσα του καταστήματός του στο Π.Σ. για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι παρευρισκόμενοι (ντόπιοι Κουμαριώτες και φίλοι - επισκέπτες του χωριού) είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ήχους κλαρίνου και λύρας της ορχήστρας του Μιχάλη Παναγούλα και με τον Γιαννακό Ανδρεάδη στο τραγούδι οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο σ’ ένα ξέφρενο γλέντι.

Η συμμετοχή του κόσμου παρά τη συνεχή βροχόπτωση και κυρίως της νεολαίας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συνάμα ενθαρρυντική, για τη συνέχιση του θεσμού, υπογραμμίζοντας πως τα πανηγύρια είναι μια σημαντική μορφή ψυχαγωγίας και αντάμωσης των κατοίκων του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ