Quantcast

http://picasion.com/

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας στη Βέροια

Ο δήμος Βέροιας για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου) και σας προσκαλεί να συμμετέχετε και να προτείνετε δράσεις που διατίθεστε να κάνετε με θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το 2019 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα
Κινητικότητας εστιάζει στο ασφαλές περπάτημα και την ποδηλασία και τα οφέλη που μπορεί να έχουν για την υγεία μας, το περιβάλλον και την οικονομία. Η πρόσκληση για δράση της φετινής εβδομάδας είναι: Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! (Walk with us!).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που υιοθετήθηκε το 2002 και σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές του τρόπου μετακίνησης τους.

Το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία της Εληάς (παρουσιάσεις προγραμμάτων, περιβαλλοντική ενημέρωση, κληρώσεις δώρων κ.α.), θα κλείσει ο δρόμος Εληάς για τα αυτοκίνητα και θα ανοίξει για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία με αφετηρία και τερματισμό την οδό Εληά, η ποδηλατοδρομία δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα περάσει από την οδό Πιερίων στον υπάρχον ποδηλατόδρομο που καταλήγει στο φράγμα του Αλιάκμονα και θα επιστρέψει από την ίδια διαδρομή.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στη διοργάνωση και να προτείνετε δράσεις ή παρουσιάσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ειδικά για τα σχολεία, μπορείτε να παρουσιάσετε προγράμματα περιβαλλοντικού περιεχομένου ή εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης που υλοποιήσατε προηγούμενα σχολικά έτη και να προσέλθετε με τους μαθητές το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην ώρα που θα ανακοινωθεί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και προτάσεις στα παρακάτω τηλέφωνα και mail:
  • κα Τζήμα – Τόπη Συρμούλα, Αντιδήμαρχος Παιδείας και ισότητας των φύλων, 2331350511 (antidimarhos.paideias@veria.gr)
  • κα Σιδηροπούλου Στέλλα, συντονίστρια, 2331350593 (sidiropoulou.stella@veria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ