Quantcast

http://picasion.com/

Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA, δείχνει πως ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, ακόμη και σε άτομα με γενετική προδιάθεση. Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 196.383 ενήλικες, ηλικίας 60
ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση εμφάνισης άνοιας. Στη συνέχεια αξιολόγησαν διάφορους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή, η σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Ως «υγιεινός τρόπος ζωής» χαρακτηρίστηκε ο συνδυασμός αποχής από το κάπνισμα, τακτικής άσκησης, υγιεινής διατροφής και μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ. Συνολικά, η υιοθέτηση των παραπάνω υγιεινών συνηθειών συσχετίσθηκε με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης άνοιας κατά 32%, στα άτομα με γενετική προδιάθεση. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει σε ποιο βαθμό μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου μέσα από τον τρόπο ζωής. Κλείνοντας, σχολιάζουν ότι τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά, δείχνοντας πως ακόμη και σε άτομα με γενετική προδιάθεση, η εμφάνιση άνοιας μπορεί να προληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ