Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δείτε τι έγινε στην 4η Ροδακοινογνωσία στον Κοπανό

Άλλη μία Ροδακοινογνωσία αποτελεί παρελθόν για τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η ΜΙΕΖΑ» Κοπανού, και τις καλύτερες των εντυπώσεων αποκόμισαν όσοι παρευρέθηκαν στις τριήμερες εκδηλώσεις με, αρχαιολογική ξενάγηση στα μονοπάτια της αρχαίας ΜΙΕΖΑΣ, ξενάγηση στο οινοποιείο VAENI, ημερίδα γαστρονομίας με θέμα έρευνα και παρουσίαση. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση καταναλωτών σχετικά με το ροδάκινο και τον οίνο, αγώνα δρόμου με την ένωση τριών αρχαιολογικών χώρων 1. Περιοχή του θεάτρου και του ιερού του Ασκληπειού, 2. Μακεδονικοί και θαλαμοειδείς τάφοι 3. Σχολή Αριστοτέλους και χορό

«Φύλαγε Θεέ μου, τουλάχιστον όσα δεν έχουν πεθάνει» λέει η Κική Δημουλά, η Ακαδημαϊκός, παραφράζοντας θα λέγαμε «Φύλαγε Θεέ μου, τουλάχιστον όσα δε θα πεθάνουν ποτέ». Αυτό απέδειξε έμπρακτα και φέτος ο σύλλογος ΜΙΕΖΑ. Η διαδικασία διατήρησης της παράδοσης, δεν αρχίζει και τελειώνει με χορευτικές μιμητικές αναπαραστάσεις κάποιων στιγμών του παρελθόντος, αλλά με την εξεύρεση της χρυσής τομής μεταξύ της προώθησης και της διάχυσης των πολιτιστικών αξιών του τόπου με παράλληλη ενσωμάτωση αυτών των αξιών στις νέες συνθήκες.

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση της ροδακοινογνωσίας σκοπός ήταν και συνεχίζει να είναι η αξιοποίηση των δυνατότητων της τοπικής κοινωνικής οικονομίας, αξιοποιώντας και προωθώντας ένα βασικό τρόφιμο –το ροδάκινο και τον οίνο.

Αξιοθαύμαστες δράσεις διοργανώθηκαν και φέτος με καταξιωμένους ανθρώπους από τον χώρο της τέχνης την κα. Ανδρομάχη Μπέρσου, των γραμμάτων κ. Αλέξανδρο Χατζηωαννίδη και της μουσικής κ. Στάθη Νικολαίδη, κ. Αλέξη Παρχαρίδη, κ. Ματθαίο Τσαχουρίδη, κ. Θεόφιλο Πουταχίδη.

Το πρόγραμμα της μουσικοχορευτικής παράδοσης λάμπρυναν με την εμφάνιση τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής «Ο ΦΙΛΙΠΠΠΟΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ» και τα τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ»Κοπανού.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων έγινε από την κα. Μαρία Λαδά δημοσιογράφο που έκανε τις βραδιές των εκδηλώσεων ακόμη πιο ξεχωριστές.

Το διοικητικό συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ευχαριστίες αποδίδονται και σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους: τον πατέρα Γεώργιο εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος, τους βουλευτές Ν. Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδη Λάζαρο και κ. Μπαρτζὠκα Τάσο, τον νέο εκλεγέντα δήμαρχο Δ. Νάουσας κ. Καρανικόλα Νικόλα, τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Καγκελίδη Αντώνη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Αδαμίδη Παύλο, κ. Βασιλείου Γιώργο, κα. Τσαγκαλίδου Νόπη, κα. Μπαλτατζίδου Δώρα, κ. Τριανταφύλλου Γιώργο, τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συβουλίων κ. Χαβιαρόπουλο Βασίλη, κ. Σταμπουλίδη Νίκο, κ. Πουλτίδη Ραφαήλ, κ. Σαρακατσιάνο Γιώργο, κα. Τομπουλίδου Φούλη, κ. Σιδηρόπουλο Γιάννη, κα. Τσαλίλη Χριστίνα, κ. Σπύρο Μπαλτατζίδη, κ. Φωτιάδη Σωτήρη, κ. Γατουρτζίδη Αβραάμ κα. Εύη Χρηστίδου, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας κ. Παλαμούτη Νίκο, τον Διοικητή Αστυνομικού τμήματος Νάουσας κ. Κουτσούμπα, τον Διοικητή Ασφάλειας Βέροιας κ. Ορδουλίδη Περικλή, τον πρόεδρο του VAENI κ. Φουντούλη Γιώργο, τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Καραγιαννίδη Αλέξη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού, την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής, την Εύξεινο Λέσχη Μαρίνας, την Εύξεινο Λέσχη Ειρηνούπολης, την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοπανού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δάφνης, το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαρίεσσας «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στενημάχου «Ο ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ» τα ΜΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, 24ΩΡΕΣ, ΛΑΟΣ Βέροιας, VERIANET, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΟΥ και τέλος το εργοστάσιο KONROLL για τα είδη που μας χορήγησε για την εκδήλωση της Γαστρονομίας

Τους χορηγούς που στην δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε ενίσχυσαν οικονομικά. Φυσικά όλους τους εθελοντές που και φέτος ανέλαβαν το δύσκολο έργο της διοργάνωσης και το διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία.

Οι επισκέπτες της 4ης Ροδακοινογνωσίας έχουν ξεπεράσει τους 5.000 ανεβάζοντας τον πήχη σε υψηλά επίπεδα και όλοι μαζί ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 5η Ροδακοινογνωσία 7-8-9 Αυγούστου 2020.

Δείτε φωτογραφίες:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ