Quantcast

http://picasion.com/

Και παιδική χαρά το ΔΑΚ Μακροχωρίου!

Προπονητικό κέντρο για όλες τις χρήσεις!
Σε έναν... πολυχώρο διασκέδασης και αναψυχής, κατάλληλο για όλους και για όλες τις χρήσεις, πλην της αθλητικής για την οποία και κατασκευάστηκε, φαίνεται πως έχει εξελιχθεί το ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι. Όπως έχουν

καταγγείλει και στο παρελθόν στο veriotis.gr οι αθλητές που προπονούνται στο Στάδιο, καθημερινά περισσότεροι από 200 πολίτες χρησιμοποιούν το χώρο, οι περισσότεροι μη σεβόμενοι το ωράριο κοινού αλλά και τους κανόνες.
Περιπατητές που αντί να χρησιμοποιούν τον εξωτερικό διάδρομο όπως προβλέπει ο κανονισμός, βολτάρουν και σέρνουν τα καρότσια με τα παιδιά τους (!) στον εσωτερικό διάδρομο μεγάλων ταχυτήτων, επιβαρύνοντας την ήδη κακή κατάσταση του ταρτάν και εμποδίζοντας τους αθλητές που προπονούνται να
αναπτύξουν ταχύτητα.
Μάλιστα, ο χώρος του ΔΑΚ έχει καταντήσει πλέον μιας πρώτης τάξεως παιδική χαρά, αφού μέχρι και κουβαδάκια απλώνουν για τα παιδιά τους οι γονείς στην άμμο μέσα στο σκάμμα που χρησιμοποιούν οι αθλητές, ενώ τα στρώματα (που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ) χρησιμοποιούνται από τα παιδιά ως τραμπολίνο! Με τους γονείς να είναι εν τω μεταξύ λίγα μέτρα πιο δίπλα και να βλέπουν χωρίς να επιχειρούν να τα κατεβάσουν.
Όπως καταγγέλλουν οι αθλητές, έχουν βαρεθεί να γίνονται καθημερινά τροχονόμοι στο χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει και ερωτούν. Παιδική χαρά, χώρος εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας ή προπονητήριο για τους αθλητές; Ας μας πουν τελικά ποια είναι η χρήση του γηπέδου!

13 σχόλια:

  1. Οποιος έχει γνωσει του χώρου η φωτογραφια είναι παλιά και μάλλον προέρχεται όταν κάποιο δημοτικό σχολείο που έκανε την έκδρομή του στο ΕΑΚ(ας διώξουνε και τα παιδάκια).Καμιά φωτογραφία για το χωριό που έχουν στήσει μέσα στο γήπεδο αλλά και απέξω γιατί δεν δημοσιεύεται?[σπιτάκια ξύλινα-αλουμινένιες κατασκευές,στρατιωτικά κοντέινερ,διαφημστικά πανω με σουβλάκια κλ.π.αυτά δεν τα βλέπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η φωτογραφία ίσως είναι παλιά δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να γίνεται αυτο. Αυτά που αναφέρεται έχουν στηθεί για την διευκόλυνση των αθλητών οι οποίοι δεν έχουν τουαλέτες ούτε αποδυτήρια για αλλάξουν ρούχα πριν η μετά την προπόνηση και για την αποθήκευση υλικού που χρησιμοποιείται από τους αθλητές..

      Διαγραφή
    2. Κυριε... συγχαρητηρια για την παρατηρητικότητά σας,.... !!!Λογικα ειστε πολυ γνωστης του χωρου... και απο την στιγμη που το ξερετε... οπως βλεπετε απο την φωτογραφια κ τις αποχρωσεις της μιλαμε για απογευματινη ωρα κατα την δυση του ηλιου... αρα κατα τις 20.00 πανω κατω... !! Τωρα εαν εσας στο δημοτικο σας πηγαιναν βραδυ εκδρομη... μπραβο σας... !! Εαν παλι κατα τοντην μαιο που πανε την τελευταια εκδρομη τα παιδακια ειναι 20.00 το βραδυ το εχετε κοντομανικο κ σορτσακι τοτε παλι μπραβο! Και ενα τελευταιο.. την φωτο την τραβηξα εγω το περασμενο σαββατο στις 19.55 !! Αλλα προφανος ειστε γνωστης του χωρου... !! Ας επικροτησουμε τοτε την ανευθυνοτητα ολων επειδη εσεις ειστε γνωστης του χωρου !!! Και ναι... και εκδρομη απο σχολειο να ηταν ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΊΒΟΥ... ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΑ 100μ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ...

      Διαγραφή
  2. απο την στιγμή που δεν επισημαίνεται το θέμα ασφάλειας που προκύπτει, θα το παρω σαν γκρίνια το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αθλητές ανήκουν σε συλλόγους, οι οποίοι απασχολούν προπονητές και σωστά χρεώνουν συνδρομή. Οι πρόεδροι λοιπόν των συλλόγων αφού έχουν έσοδα θα έπρεπε κανονικά να διαθέτουν και δικά τους ιδιόκτητα γήπεδα-προπονητήρια κ.λ.π. Αυτό όμως δεν συμβαίνει διότι βολεύονται με τα δημόσια, δηλαδή με ξένα κόλυβα κάνουν μνημόσυνα που λέει και ο λαός μας.Στο ΕΑΚ όπως και στο κάθε δημόσιο-δημοτικό γήπεδο όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Οι πρόεδροι λοιπόν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν τις εκτάσεις για την προπόνηση των αθλητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πηδάν οι αθλητες [συλλόγων ή μη συλλόγων]τα στρώματα δεν χαλάνε.Οταν πηδάν τα παιδάκια χαλάνε.Αυτός που εβγαλε την φωτογραφία και την δημοσίευσε γιατί δεν είπε στα παιδάκια να κατέβουν για να μην χτυπήσουν και να φροντίσει να μην τραυματίζονται οι αθλούμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα στρώματα όταν χρησιμοποιούνται από αθλητές προετοιμάζονται κατάλληλα, δηλαδή αφαιρείται το κάλυμμα και μετά χρησιμοποιείται ενώ γίνεται πάντα με παρουσία προπονητή...Αν το κάλυμμα δεν αφαιρεθεί και χρησιμοποιηθεί, κόβεται με αποτέλεσμα λόγω κακών καιρικών συνθηκών να χαλάει! Περιττό είναι να πω ότι όταν κάτι το χρησιμοποιείς πολύ φθείρεται πιο γρήγορα...

      Διαγραφή
  5. Κυρίαρχο θέμα η ασφάλεια και όχι μόνο.
    Αλλά πραγματικά για το "ολυμπιακο χωριό" που έχει στηθεί μέσα στο στάδιο και πέριξ αυτού, δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας των αθλούμενων.Ποιος υπεύθυνος έδωσε άδεια για την εγκατάσταση αυτών.
    Θα απαντήσει κάποιος υπεύθυνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά δεν φταίνε. Οι γονείς των παιδιών που έχουν τέτοιες συμπεριφορές δεν ήταν ποτέ αθλητές. Γενικά δεν ήταν μελη σε ομάδες συλλόγους ,που να έχουν στόχους διάκρισης αμυλας ανταγωνισμού κτλ.Ο σεβασμός διδάσκετε απο γονείς και οικογένεια ,και όχι απο μια ταμπέλα στην είσοδο ενός γηπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκκεντρικοί όπως πάντα οι αθλητές θεωρούν πως ένας δημόσιος χώρος τους ανήκει. Έχει τύχει αρκετές φορές να βρίζουν και να διώχνουν τους πολίτες την ίδια στιγμή που υπευθυνοι του γηπέδου του ποδοσφαίρου τους κάνουν παρατηρήσεις διότι χαλούν το χόρτο, γράφοντας τους ωστόσο στα παλιά τους τα παπούτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίζουμε να αρχίσουν οι κυρώσεις σε αυτούς που δεν τηρούν τον κανονισμό λειτουργίας. Ο Δήμος Βέροιας πρέπει να παρέμβει. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αυτοδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοι αθλητες το γήπεδο ανήκει σε όλο τον κόσμο.Από και εως που δικαιωματικά σας ανήκει.Το αγοράσατε ή το κληρονομήσατε?Οι περιπατητες όπως τους αποκαλείτε αθλούνται στο βάδην και όχι στον περίπατο.όταν ψήνετε σουβλάκια και γευματίζετε με την ψησταριά ή αλλιώς την "φου φου" πάνω στο ταρτάν ή όταν αθλείστε με την μουσική στο διαπασών από τα μοντέρνα κινητά σας με τα εξωτερικά ηχεία δεν μετατρέπεται εσείς τον χώρο αυτό σε κέντρο διασκέδασης.΄Ομως με συγχωρείτε όπως αναφέρετε παραπάνω ο χώρος "δικαιωματικά σας ανήκει".όσο για τον κανονισμό κανένας κανονισμός δεν αναφέρει ότι όσοι αθλούνται και δεν ανήκουν σε συλλόγους πρεπει να χρησιμοποιούν για την άθλησή τους τους εξωτερικούς διαδρόμους.Και μια ερώτηση.Γιατί κάθε γυμναστής που ασκεί το επάγγελμα του προπονητή χρησιμοποιεί διαφορετική είσοδο στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μάλιστα και κλειδιά για να ανοίγει την ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ