Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μιλφέιγ μελιτζάνας με μοτσαρέλα και τομάτα

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Η μελιτζάνα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό που κάνει τέλεια παρέα σε κρέατα, λαχανικά και τυριά ενώ νοστιμίζει κάθε υλικό που «στέκεται» δίπλα του στο φούρνο ή στην κατσαρόλα. Με τις φέτες της μελιτζάνας μπορείτε να στήσετε και πολλά... γκουρμέ ορεκτικά πιάτα, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας, όπως αυτό που μας προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Μιλφέιγ μελιτζάνας με μοτσαρέλα και τομάτα. Καλοκαιρινό, εύκολο και πεντανόστιμο! Δείτε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης:

Υλικά :
• 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε φέτες 1 εκ.
• 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες 1 εκ. περίπου
• ελαιόλαδο
• φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό) ψιλοκομμένα
• 5 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα σε νερό, κομμένα σε φέτες
• Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα,(προαιρετικά)
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
• ξύδι βαλσάμικο
• φρέσκα φύλλα βασιλικού 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20-25΄ περίπου (μέχρι να μαλακώσουν). Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Πάνω στην ίδια λαδόκολλα βάζουμε τις φέτες ντομάτας, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά (και από τις 2 μεριές). Τις ψήνουμε για 10-12΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και αυτές.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 180 . Πετάμε τη λαδόκολλα από το ταψί και την αντικαθιστούμε με μια καθαρή. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλα, ξεκινάμε να στοιβάζουμε στο ταψί μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας και μια φέτα μοτσαρέλας, τη μια πάνω στην άλλη.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στοιβάγματος, κάνοντας πύργο προσέχοντας να ισορροπήσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε προαιρετικά από πάνω τριμμένη παρμεζάνα ή μπορούμε να τελειώσουμε με φέτα μοτσαρέλας.

Ψήνουμε για 10΄περίπου ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ