Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι «Γιαγκίνι» παίρνουν από σήμερα τα βουνά του δήμου Βέροιας - Πρώτη στάση Γεωργιανοί!

5 συναυλίες σε 5 ορεινά χωριά με δωρεάν είσοδο
Καλοκαίρι χωρίς γλέντια και πανηγύρια δε νοείται και ειδικά όταν εν μέσω καύσωνα, αυτά διοργανώνονται σε ορεινά χωριά με φυσική δροσιά! Φέτος τον Αύγουστο, η ΚΕΠΑ Βέροιας, συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ανανεώνει το ραντεβού της στα ορεινά του δήμου Βέροιας με τους «Γιαγκίνι» που θα περιοδεύσουν, από τις 9 έως και τις 13 Αυγούστου σε 5 ορεινά χωριά, για 5 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, για να πλημμυρίσουν με αγαπημένους ήχους και ακούσματα. 

Το μουσικό ταξίδι στην παράδοση ξεκινάει απόψε, με πρώτη στάση τους Γεωργιανούς! Οι Γιαγκίνι θα μας περιμένουν στις 21:00, στο πάρκο δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Τι ακολουθεί;
10/8, 9:00 μ.μ Σφηκιά
11/8, 9:00 μ.μ. Ασώματα
12/08, 9:00 μ.μ Τρίλοφος
13/08, 9:00 μ.μ Καστανιά

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Γιώργος Σκιπητάρης
Διοργάνωση : ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας ,σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Ο ορισμός της λέξης «γιαγκίνι» περιγράφεται ως η πυρκαγιά, η φούντωση, το ερωτικό πάθος. Αυτή η ακριβώς η λέξη μπόρεσε να περιγράψει το έντονο πάθος και τη φλόγα αυτών των νέων μουσικών που ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να βάλουν φωτιά στα παραδοσιακά γλέντια του τόπου. Από πολύ μικρή ηλικία γαλουχηθήκαν στα παραδοσιακά πανηγύρια, ο καθένας τους σε διαφορετική περιοχή και έτσι ένωσαν τις εμπορίες τους από την Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία και την Ήπειρο ως την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με ένα μαγικό τρόπο που ενώνει και αναδεικνύει την ιδιαίτερη αξία της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας. Έκτοτε με έδρα την Βέροια και την Κατερίνη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας μουσικές παραδόσεις από τον Ελλαδικό χώρο και τα Βαλκάνια κυρίως σε γαμήλια γλέντια, πανηγύρια φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αφορούν την παραδοσιακή μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ