Quantcast

http://picasion.com/

Εικόνες ντροπής στην Κεντρικής

Βλέποντας την διπλανή εικόνα, αναρωτιέται κανείς, για το ποιος φταίει για αυτήν την κατάσταση; Το ερώτημα είναι καθαρά ρητορικό, διότι η απάντηση είναι απλή: Όλοι μας! Βράδυ Σαββάτου 17 Αυγούστου και στο κέντρο της Βέροιας υπάρχει μια εικόνα που δεν συνάδει με τα πρότυπα μιας ευρωπαϊκής
πόλης. Στην διασταύρωση των οδών Κεντρικής και Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρχαν σκουπίδια πεταμένα στο πεζοδρόμιο ακόμη και μέσα στον δρόμο, καθώς και μεγάλη δυσοσμία στην περιοχή. Το ερώτημα είναι τελικά ποιος ευθύνεται για αυτήν την τραγική κατάσταση; 

  • Η υπηρεσία καθαριότητας που δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την νοοτροπία των πολιτών; 
  • Οι ίδιοι οι Βεροιώτες που ενώ γνωρίζουν πως το Σαββατοκύριακο δεν πρέπει να πετάνε τα σκουπίδια τους, εκείνοι πράττουν το εντελώς αντίθετο; 
  • Οι γάτες που πηγαίνουν και ανοίγουν τις σακούλες για να βρούνε τροφή; 
  • Ο ασυνείδητος πολίτης που ξέχασε να κλείσει το καπάκι του κάδου;
  • Ή ενδεχομένως η κακιά η μοίρα μας; 

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η εικόνα θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ και θα χρειάζεται να βρεθεί άμεσα μια λύση. Δεν τιμούν την πόλη τέτοιες εικόνες!

7 σχόλια:

  1. Τίποτα από τα παραπάνω.Η απάντηση στο ερώτημα τι φταίει,είναι ότι είμαστε μόνο κατά ευφημισμό Ευρώπη,διότι Ευρωπαίοι πολίτες δεν συμπεριφέρονται σαν υπαναπτικτοι γύφτοι όπως στην φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα θα λυθεί αν μαζέψετε τα αδέσποτα και δεν τρώνε τα σκουπίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αδέσποτα ζώα θα ψάξουν για τροφή παντού. Τα άλλα ζώα, οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις εικόνες ντροπής, όσο και να ψάξουν, μυαλό και αξιοπρέπεια δε θα βρουν.
      Αφιερωμένο σε όσους σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και αφήνουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους (αρκεί και μόνο να τα "διώξουν" από το σπίτι - μαγαζί τους) ή αφήνουν τα καπάκια των κάδων ανοιχτά.

      Διαγραφή
  3. ta adespota sth beroia prepei na einai kamhles gia ns ftanoyn stoyw kadoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θεμα ειναι απλο ...απαγορευση το ΣΚ εναποθεσης σκουπιδιων πριν την 12 μμ προς Δευτερα....με επιβολη προστιμων....τοσο απλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελληνικο πλαισιο. μην το αγγίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φταίνε:
    1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να δώσει άμεση παιδαγωγική αγωγή, (δεν είναι ο κύριος ρόλος της), αυτή τη δίνει πρώτα η οικογένεια και μετά το σχολείο. Άρα το φταίξιμο στους αδιάφορους γονείς και στα σχολεία, όλων των βαθμίδων.
    2. Οι ίδιοι οι Βεροιώτες Γενικά οι πολίτες, δικά μας είναι τα σκουπίδια και η αδιαφορία μας (σύμφωνα με το παραπάνω).
    3. Όλα τα αδέσποτα, ψάχνοντας για τροφή ανοίγουν τις σακούλες και σκορπάν τα σκουπίδια. Άρα φταίνε όσοι υπερασπίζονται (άτομα και φορείς) ένα λάθος νόμο (για τα Ελληνικά δεδομένα) και δεν συναινούν να μαζευτούν και να φροντιστούν όλα τα αδέσποτα έστω, σε ένα χώρο εκτός κυνικομείου (αφού έχει γεμίσει αυτό), ώστε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα βρωμιάς και επιθέσεων στους ανθρώπους.
    3. Ο ασυνείδητος πολίτης που δεν ξέχασε να κλείσει το καπάκι του κάδου, αλλά είναι τόσο καθαρός που ενώ συχαίνεται (κυρίως οι γυναίκες) να πιάσει το καπάκι του κάδου για να το ανοίξει (αφήνει έξω τη σακούλα) με τα γνωστά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα δεν συχαίνεται που πατάει ή αναπνέει όλες αυτές τις βρομιές και τις μεταφέρει στο σπίτι της. Τόσο παστρικιά είναι.
    5. Όσο για την "κακιά η μοίρα μας;" που λέτε, αυτήν την κάνουμε κυρίως εμείς οι ίδιοι.
    Υ.Γ. Στις Βρυξέλλες αλλά και αλλού οι κάτοικοι βγάζουν τα σκουπίδια κάθε βράδυ σε ειδικές σφραγισμένες σακούλες έξω στο πεζοδρόμιο, ώστε το ίδιο βράδυ να περάσει το απορριμματαφόρο και να τις μαζέψει γρήγορα, χωρίς θόρυβο και χωρίς να δυσχεραίνει την κυκλοφορία. (αν κάποιος δεν κλείσει καλά τη σακούλα του και βρομίσει, τον βρίσκουν διότι οι σακούλες είναι αριθμημένες και κωδικούς), δηλ. απλά πράγματα. Φανταστείτε πόσο απλά θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχαν τα αδέσποτα και αν ήταν οι σακούλες ειδικές με κωδικό, ώστε να ξέραν οι αρχές ποιος την έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ