Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρέψτε μοσχαράκι με μελιτζάνες και... «βουτήξτε» στην απόλαυση!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Μοσχάρι, μελιτζάνες και ντομάτες. Τρία απλά και αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας, που αν τα ενώσεις θα βγει ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά. Η μελιτζάνα δίνει τη γλύκα της σε αυτό το φαγητό και κάνει το μοσχαράκι ακόμα πιο τρυφερό και νόστιμο. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας ετοιμάζει μοσχάρι με μελιτζάνες, για να δώσουμε χαρά στο τραπέζι μας! Ένα καλοκαιρινό φαγάκι, ιδανικό για... βουτιές στη σαλτσούλα με μπόλικο ψωμί. Φέτα απαραίτητη! Δείτε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης: 

Υλικά
• 6 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά καρέ
• 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο(200 ml)
• 1½ κιλό μοσχάρι από κιλότο ή σπάλα, κομμένο σε χοντρά καρέ
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 5-6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
• 1 κ. γ. πελτές ντομάτας
• 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
• 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 3-4 φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος . Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5΄.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2΄ μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τα μπαχάρια και την καστανή ζάχαρη.

Αφήνουμε το κρέας μας να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα (μέχρι το κρέας σχεδόν να μαλακώσει).

Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα φυλάσσουμε στην άκρη.

Μόλις περάσει η 1 ώρα μαγειρέματος του κρέατος, βάζουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30΄, ανακατεύοντας απαλά.

Εκτός φωτιάς πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ