picasion.com
http://picasion.com/

Κλείνει μετά από 45 χρόνια το εργοστάσιο του «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ

Σε παύση της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής του γνωστού γάλακτος εβαπορέ «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας μετά από 45 χρόνια λειτουργίας προχωρά η ΔΕΛΤΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΛΤΑ, η εταιρεία μελετά τη συνεχώς μεταβολλόμενη και εξελισσόμενη αγορά γάλακτος και στη χώρα μας και διεθνώς και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, καθώς μετά από 45 χρόνια εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην αγορά γάλακτος εβαπορέ και προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται σε επικοινωνία για συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με τις δικές της προδιαγραφές με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.


Στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθία απασχολούνται 76 εργαζόμενοι για τους οποίους η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την καταβολή του 100% της αποζημίωσης και επιπλέον ποσού 70%. Μάλιστα, θα διερευνηθεί κατά πόσο κάποιοι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ).

Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία.


15 σχόλια:

 1. ΔΙΑΒΑΖΩ : Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΠ.
  Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΘΕ.
  ΒΟΥΡ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
  ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ντροπή στη Δέλτα. Αυτό μόνο. Στέλνει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και εργαζόμενο να κόψουν το λαιμό τους, φέρνοντας γάλα Ουγγαρίας και Ολλανδίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καμία ντροπή σύντροφε, ελεύθερη οικονομία ονομάζεται..

   Διαγραφή
 3. Το εμποριο αδερφε δεν γνωριζει ουτε συνορα ουτε πατριδες μονο κερδος και συμφερον!!! Κοινος κονομα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάλι μάς κατέστρεψαν η ε.ε. και το ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν φταίει πάντα η ΕΕ και το Ευρώ (τους άλλους Ευρωπαίους γιατί δεν τους φταίει ;). Μήπως φταίει η ανοργανωσιά η πονηριά και ο ερασιτεχνισμός μας ; Εδώ κοιτάμε πως θα κλέψουμε τον άλλο να τα κονομήσουμε και όχι πως θα κάνουμε μια καλή πώληση με προοπτική.

   Διαγραφή
  2. Έτσι!!Η εε, η Μέρκελ και τα ελοχίμ της κοίλης γης φταίνε! Ο Έλληνας δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη!
   Να γυρίσουμε στη δραχμή με τους καταληψίες του νομισματοκοπείου να τρώμε με χρυσά κουτάλια.

   Διαγραφή
 5. Ένα πρόβατο, δύο πρόβατα, τρία πρόβατα, να κι ο μαύρος λύκος.. πάν τα πρόβατα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι έγινε ρε παιδιά ; αντί να έρθουν επενδύσεις φεύγουν ;
  Αυτά θα γίνονται αν δεν χαμηλώσουμε τα κόστη παραγωγής και να φανταστείτε ότι επιδοτείται η κτηνοτροφία στην Ελλάδα, που να μην την επιδοτούσαν δηλαδή. Αλλά όταν παίρνουν τις επιδοτήσεις και τις κάνουν σπίτια και αυτοκίνητα αντί για σταβλικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό (για να ρίξουν το κόστος και να ανεβάσουν την ποιότητα), αυτά θα γίνονται. Άλλη μια στρέβλωση των Ελλήνων επιχειρηματιών-κτηνοτρόφων, πονηροί ερασιτέχνες. Ήρθε η ώρα τους, όλη η Ευρώπη έχει υπερπαραγωγή γάλατος και εμείς στον κόσμο μας, ας το ποιούνε τώρα.
  Υ.Γ. : όταν οι παραγωγοί στην περιοχή μας δίναν πρόσφατα το δικό τους γάλα χωρίς μεσάζοντες-εμπόρους κλπ στη Βέροια στην οδό Βενιζέλου με αυτόματα μηχάνημα στο 1Ευρώ και από την Ευρώπη ερχόταν 0.92Ευρώ με μεσάζοντες-εμπόρους κλπ τι περίμεναν ότι θα σωθούν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς.. Τα ψώνια του μήνα από ένα συνοικιακό-''Ελληνικό'' μάρκετ φτάνουν να κοστίζουν μέχρι και 200% παραπάνω από τις μεγάλες αλυσίδες. Προϊόν Γερμανίας 500γρ κοστίζει 1.8 ευρώ, αντίστοιχο Ελλάδας 280γρ 3.5 ευρώ,μισή ποσότητα διπλάσια τιμή!!Είμαστε για τα πανηγύρια..

   Διαγραφή
 7. Γι αυτό λοιπόν αδέρφια πολεμιστές το.... Δεν ξαναγοραζουμε προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν πίνουμε γάλα εξοτερικου δεν πίνουμε συμπικνοματα δεν πίνουμε πάγο κολόνες.... Στιριζουμε τοπικές εταιρίες που δεν είναι πολυεθνικές και είναι κοντά στον Έλληνα κτυνοτροφο.... Καλύτερα 10 μικρές καλές γαλακτοβιομιχανιες πάρα μια μεγάλη μπουρδελο που στραγγίζει τον κτυνοτροφο με χαμιλες τιμές και με εξαναγκασμό αγοράς ζωοτροφών από αυτή....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. και πολυ καλα εκαναν επρεπε να φυγουν αυτοι οι αλητες που εργαζονται εκει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. EIMAI ENAΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΕΚΕΙ ......ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ....ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ....!!

   Διαγραφή
 9. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
  ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ