Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα βράβευση ταινίας για το 9ο Δημοτικό Σχολείο

3ο βραβείο για την ταινία «Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα»
Το 3ο Βραβείο κατέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με την ταινία «Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα». Το Σχολείο συμμετείχε, με μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης, στον 5ο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:
«Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη από τα τέλη του 18ου αι. ως τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου». Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών, καθώς και σε μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την 1η θέση κατέλαβε το 1ο Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας Θεσσαλονίκης (Γυμνάσιο) και την 2η θέση το 2ο Δημοτικό σχολείο Σιδηροκάστρου.

Είναι η τέταρτη κατά σειρά διάκριση για το 9ο Δημοτικό σχολείο σε ανάλογο διαγωνισμό. Προηγήθηκαν, η ταινία μυθοπλασίας με τίτλο «Θα πάρω μιαν ανηφοριά» το 2016, η ταινία «Όλα για την πατρίδα» το 2018 και η ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) «Βίοι Παράλληλοι (Γρηγόριος ο Ε΄- Κυπριανός)» το 2019 . Όλα τα παραπάνω έργα του 9ου Δ.Σ. είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Τη νέα δημιουργία των μαθητών και των εκπαιδευτικών Μπαμπίνα Έλενα, Γρηγοριάδου Παρασκευή, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε δύο μέρη, παρακάτω:





   

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε για την συμβολή τους στην δημιουργία της ταινίας:
• τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν καθώς και τους γονείς τους,
• το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου & την πρόεδρο Αναστασία Κωνσταντίνου,
• τον Διευθυντή κ. Γκιουρτζή Εμμανουήλ και τον σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου,
• τον κ. Σαρακατσιάνο Αντώνη, εκπαιδευτικό Μουσικής του Σχολείου για την μουσική επένδυση,
• την Χριστιανική Ένωση Βέροιας, για την ενδυματολογική υποστήριξη,
• τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας για την παραχώρηση του χώρου,
• τον Ιστορικό Συλλέκτη Βέροιας,
Αξίζει να γίνει ειδική μνεία στην κ. Κατσίπη Σπυριδάκη Ειρήνη, Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα για την συγγραφή του σεναρίου, αποκλειστικά για το Σχολείο μας.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ