Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προεκλογική συγκέντρωση στη Βέροια έκανε το ΚΚΕ

Στον πολυχώρο «Ελιά», στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική πολιτική συγκέντρωση της ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ για τις εκλογές της 26ης Μάη. Η εκδήλωση άνοιξε με τη σύντομη ομιλία του Γιώργου Μελιόπουλου, δημοτικού συμβούλου Βέροιας και υποψήφιου δημάρχου Βέροιας με τη «Λαϊκή
Συσπείρωση». Ο Γιώργος Μελιόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που οι εκλογές της 26ης Μάη αποτελούν μια ενιαία εκλογική μάχη, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη» και πως η τωρινή δημοτική αρχή Βέροιας με δήμαρχο τον κύριο Βοργιαζίδη και με την πλήρη σχεδόν συμφωνία των άλλων δημοτικών παρατάξεων -πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης»- συμφωνούν, εξειδικεύουν και υλοποιούν στο Δήμο Βέροιας την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου είτε στην κυβέρνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είτε βρίσκεται -όπως παλιότερα- το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Επίσης, ανέφερε συγκεκριμένες πλευρές αυτής της πολιτικής όπως το άγριο χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών από τη δημοτική αρχή, τις ελλείψεις σε προσωπικό στις Υπηρεσίες του Δήμου, την προώθηση κάθε μορφής ελαστική εργασία, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών του Δήμου, την ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, το κλείσιμο παιδικών σταθμών και σχολείων, την εγκατάλειψη δασικών και αγροτικών δρόμων και ολόκληρων γειτονιών και συνοικιών έξω από τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Το σκηνικό που έχει στηθεί σε κεντρικό επίπεδο από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα έχει στηθεί και εδώ. Πλειάδα υποψηφίων, ανακατατάξεις, συγχωνεύσεις και διαλύσεις δημοτικών παρατάξεων, αλληλοκαταγγελίες πρώην εκλεγμένων στην ίδια παράταξη, παζάρια, μεταγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις. Όλα με έναν στόχο: να κρατηθεί ο Δήμος Βέροιας στα "χέρια" της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής. Με αυτόν τον στόχο παίρνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές οι υπόλοιπες παρατάξεις. Και επειδή κανένας μας εδώ σε αυτόν τον δήμο δεν είναι "άγνωστος" λέμε ότι οι απατηλές αφηγήσεις για "ικανούς", "ανεξάρτητους", "αυτοδιοικητικούς" κ.λπ. δεν πρέπει να πείσουν κανέναν.

Γιατί όλοι είναι πιασμένοι χέρι - χέρι και βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Ποια είναι αυτή; Η συμφωνία με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η εφαρμογή και η υλοποίηση -με δήθεν ή επιμέρους αντιρρήσεις- μιας βαθύτατα αντιλαϊκής πολιτικής στον δήμο μας. Σε αυτήν την πλευρά βρίσκονται με τις όποιες διαφορές τους οι υπόλοιποι συνδυασμοί που παίρνουν μέρος στις τοπικές εκλογές.

Στην άλλη πλευρά, βρίσκεται η ουσιαστική αντίθεση σε όλα τα παραπάνω, η προάσπιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, η στήριξη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων του δήμου Βέροιας. Και αυτήν την πλευρά την εκπροσωπεί η "Λαϊκή Συσπείρωση".

Να μην πάει καμιά ώρα χαμένη. Με το κεφάλι ψηλά, με αισιοδοξία, σπίτι σπίτι, πόρτα πόρτα, σε κάθε χώρο δουλειάς να φτάσουν παντού τα κόκκινα ψηφοδέλτιά μας, τα ψηφοδέλτια της ζωής και των αγώνων, τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».


Αποσπάσματα της ομιλίας της Θ. Καπέτη

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές παρουσίασε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

Κάλεσε το λαό να δώσει ισχυρό μήνυμα, ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που την αντιλαϊκή πολιτική της τη βαφτίζει προοδευτική, ενάντια στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, που πλειοδοτώντας σε αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν να ξαναπάρουν το χρίσμα που κατέχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς» η Θεανώ Καπέτη τόνισε: «Πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι το τσάκισμα των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Σήμερα, το σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Είναι η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων. Για την ανάκτηση των απωλειών μας. Είναι η εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Είναι η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ είναι που θα δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών. Στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ. Γιατί αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις είναι πέρα για πέρα υποκριτικό: να επικαλείσαι τους παράγοντες και τα συμφέροντα που ενισχύουν το φασισμό ως παράγοντες για την αναχαίτισή του».

Για τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ζητώντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "ψήφο εµπιστοσύνης" γι’ αυτά τα µέτρα, είναι σαν να ζητάει ξεδιάντροπα από το λαό "ψήφο εμπιστοσύνης" στη βάρβαρη φοροληστεία, στη δραστική περικοπή συντάξεων, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή η Θεανώ Καπέτη τόνισε: «Αυτούς που έβαλαν τη φωτιά του πολέμου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ τους παρουσιάζει τώρα σαν φιλειρηνιστές που τάχα θα σβήσουν τη φωτιά του πολέμου!

Το γεγονός ότι όλο το "ανφάν γκατέ" της ΕΕ, από την Μέρκελ μέχρι ακροδεξιούς, χαιρέτισαν τη ΝΑΤΟικής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει κατά τη γνώμη μας πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συμφωνία για τον λαό μας και όλους τους λαούς των Βαλκανίων.

Η ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σκόπιμα αμφισημίες, που αξιοποιούνται για να ενισχυθούν αλυτρωτισμοί και εθνικισμοί και στις δυο χώρες.

Στα Βαλκάνια πυροδοτούν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά θέματα, κάτω από τον περίφημο δήθεν συλλογικό "αυτοπροσδιορισμό", ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για αλλαγές συνόρων, ενίσχυση ρατσιστικών, εθνικιστικών, αλυτρωτικών διαθέσεων.

Δείτε το ανατολίτικο παζάρι που στήνουν αυτές τις μέρες γύρω από την Κύπρο. Μπορεί να εγγυηθούν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι πως θα σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα και οι απειλές για Κύπρο και Αιγαίο, όταν μάλιστα είναι σαφής η στήριξή της λόγω της κρισιμότητας της θέσης της δίπλα στα πετρέλαια;

Τόσα χρόνια με τις ευλογίες τους δεν είναι στην τουρκική κατοχή το 40% της Κύπρου. Με τις ευλογίες τους δεν γίνονται οι χιλιάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο και αμφισβητούνται τα σύνορα;

Η ΕΕ αναβαθμίζεται και ως πολεμική μηχανή υπεράσπισης και προώθησης των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Είτε μόνη της, είτε από κοινού με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, που τους ονομάζει μάλιστα "βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας"!

Καθένας που καταλαβαίνει πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν έχει ευθύνη μπροστά στις εκλογές να εκφράσει την αντίθεσή του».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για το αγροτοδιατροφικό ζήτημα, την αγροτική παραγωγή και στο πώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφασίζουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών οδηγεί στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους αγρότες.

Κλείνοντας την ομιλία της η Θεανώ Καπέτη τόνισε:

«Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να αφήσουμε πίσω το "μικρότερο κακό" που πάντα καταλήγει στο "χείριστο". Γιατί όταν ζυγίζεις το κακό σημαίνει ότι έχεις παραιτηθεί από το να ελπίζεις σε κάτι καλό.

Γιατί ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Με τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας στο επίκεντρο και όχι τα κέρδη των λίγων».

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον ζουν σε άλλον αιώνα, πήγα για να ακούσω τις απόψεις τους, και διαπίστωσα πως ήταν σαν να άκουγα ομιλητές του ΚΚΕ την δεκαετία του 1950-1960. Το πιο στενάχωρο όμως είναι ότι απορρίπτουν τους πάντες και τα πάντα αλλά χωρίς να δίνουν και λύσεις για τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ