Quantcast

http://picasion.com/

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 12 Απριλίου - 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλης της χώρας στις 12 Απριλίου καθώς οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα. «Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για «τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» που θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά για την Γ’ Λυκείου του 2019-2020 είναι σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.

Διαχρονική θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι το Λύκειο πρέπει να εξασφαλίζει την αυτονομία και να διατηρεί το μορφωτικό του χαρακτήρα για όλα τα παιδιά και να μην συνδέεται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια εκπαίδευση.

Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης του Λυκείου, στη δραματική μείωση των γνωστικών αντικειμένων, στη μετατροπή του σε προθάλαμο για την Ανώτατη εκπαίδευση και στην αποδόμηση του μορφωτικού του χαρακτήρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

«Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά.

Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.

Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτοςγια την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής.

Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες.

Αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων με την οργάνωσή τους σε επίπεδο δήμων και νομών για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ απορρίπτει το σχέδιο για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητάει την απόσυρσή του. Παράλληλα, διεκδικούν:

Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

«Ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου». Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας με τη συμπλήρωση του 60ου έτους

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του την Τρίτη, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρη πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή 12/4/2019 και παράλληλα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Η συνάντηση για συντονισμό δράσης με την ΑΣΓΜΕ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 18.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ενώ θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

4 σχόλια:

  1. Για το ότι τα έχει κάνει μαντάρα και στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει αμφιβολία.

    Όμως τα σχολεία ΔΕΝ κλείνουν όταν προκηρύσσεται απεργία. Δεν κάνουν μαθήματα μόνον όσοι καθηγητές επιθυμούν να απεργήσουν. Οι άλλοι διδάσκουν κανονικά. 100% συμμετοχή σε απεργία σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασκευή απεργία, να και το τριήμερο, νοιάζονται για το Λύκειο αλλά και τον 13ο και 14ο μισθό τους, ας βάλουν και τις συντάξεις να είναι μαζί τους και ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τίτλος είναι λάθος. Λέει πουθενά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ότι θα είναι κλειστά τα Σχολεία; Απλώς αναφέρει προκήρυξη απεργίας. Το ένα δεν συνδέεται με το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ