Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Νίκος Μουτσόπουλος - Η Βέροια του χρωστά πολλά

Γράφει ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης
Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Νίκος Μουτσόπουλος. Ένας μεγάλος δάσκαλος και ένας εξαίρετος πατριώτης. Η Βέροια χρωστά πολλά στο Νίκο Μουτσόπουλο. Του χρωστά κατ’ αρχήν την «αθανασία» που της χάρισε με την έκδοση αυτού του

υπέροχου έργου που διέσωσε στην αιωνιότητα τα αρχοντικά της παλιάς πόλης, που δυστυχώς, τα περισσότερα, εμείς καταστρέψαμε. Του χρωστά την ευαισθητοποίησή της σε ζητήματα διάσωσης της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιά. Του χρωστά τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια δίκτυα πόλεων που αγωνίζονται να διασώσουν την ιστορία τους και την κληρονομιά τους.
Και πάνω από όλα του χρωστά άπειρη ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη δωρεά που της έκανε, που της χάρισε το αρχείο του και την βιβλιοθήκη του. Ο Νίκος Μουτσόπουλος δεν ήταν μόνο ένας θαυμάσιος δάσκαλός, ένας σπουδαίος επιστήμονας, ένας επίπονoς και αποδοτικός ανασκαφέας και ερευνητής, αλλά και ένας εξαίρετος άνθρωπος, που τον συντρόφευε και τον στήριζε μια εξ ίσου άξια γυναίκα, η Μηνιώ. Αυτούς τους δύο εμείς γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στη Βέροια. «Δάσκαλε» να ΄ναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ