Quantcast

http://picasion.com/

Κοσμοσυρροή στο «ΣΤΑΡ» στην ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη

Αυτοί είναι οι 21 νέοι υποψήφιοι που παρουσίασε
Μεγάλη ανοιχτή πολιτική ομιλία στο «ΣΤΑΡ» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης
Μαρκούλης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε τις θέσεις και τους στόχους του συνδυασμού του, στην καθαριότητα, το περιβάλλον, τις υποδομές, τα αδέσποτα, τη στάθμευση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την αγροτική και κοινωνική πολιτική και άσκησε σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή. Στο τέλος της εκδήλωσης, παρουσίασε και 21 νέους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του, καθώς και 20 από τα πρόσωπα που ήδη παρουσίασε σε προηγούμενες εκδηλώσεις. Παράλληλα έστειλε μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Νίκος Μπέκης επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης, η παρουσία του οποίου σηματοδοτεί την στήριξη του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου και της ΔΗΜΑΡ, στην υποψηφιότητα του Αντώνη Μαρκούλη για το δήμο Βέροιας. Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση των υποψηφίων, το φωτορεπορτάζ της εκδήλωσης και ολόκληρη την ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη:



















































































Ομιλία Αντώνη Μαρκούλη
Φίλες και φίλοι, ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ
Είμαι βαθιά συγκινημένος.
Η συγκλονιστική σας παρουσία εδραιώνει την πεποίθηση εμού και των συνεργατών μου ότι την 26 Μάη όχι απλά θα νικήσουμε αλλά θα θριαμβεύσουμε. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη μέχρι τώρα πορεία μας.

Οι πολίτες της Βέροιας σήμερα μίλησαν. Αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση αποτελεί τον φάρο της ελπίδας για τους πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Βέροιας. Από τη Φυτειά μέχρι την Συκιά από τη Λυκογιάννη μέχρι την Καστανιά.

Σήμερα εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, οι απλοί πολίτες, οι Ενεργοί πολίτες και ο επικεφαλής Νίκος Μπέκης, που μας τιμά ευρισκόμενος ανάμεσά μας, οι δυνάμεις του κοινωνικού τόξου, της προόδου και της αλληλεγγύης, στέλνουμε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας, μήνυμα ενότητας σε όλους τους πολίτες.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΔΥΝΑΜΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Αποτελούμε την ήρεμη δύναμη που εξασφαλίζει την ομόνοια των πολιτών αντίθετα με τους άλλους συνδυασμούς που καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας και διχόνοιας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τους σκοπούς μας.

Εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας αποτελεί η σημερινή παρουσία σας. Σε αυτήν την μοναδική ευκαιρία δεν θα ανεχθούμε προσωπικά ή μικροπολιτικά παιχνίδια. Υποχρεούμαστε όλοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, να αγωνιστούμε και να φέρουμε σε πέρας τον στόχο. Δεν δικαιούται κανείς να ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ μείνει αμέτοχος σε αυτήν την προσπάθεια ανατροπής ενός κατεστημένου που τόσα χρόνια φρενάρει την πόλη.

Ενός κατεστημένου που διαισθάνεται ότι έρχεται το τέλος του και αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις.

Ποια είναι λοιπόν η παρούσα και για λίγο χρόνο ακόμη δημοτική αρχή.

Επιχειρεί να εκπέμψει εικόνα ενάρετης διοίκησης (εικόνα καλού παιδιού) που δήθεν είναι μακριά από διαπλοκή, τακτοποιήσεις ημετέρων, ισότιμη μεταχείριση των πολιτών....

Θα μείνετε έκπληκτοι...

Υπάρχουν στελέχη που διατείνονται ότι είναι προοδευτικοί και έχουν θρονιαστεί χρόνια τώρα μασουλώντας παχυλούς μισθούς παίρνοντας θέσεις, έμμισθες φυσικά, προέδρου δημοτικών επιχειρήσεων, αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων, πάντως έμμισθων, πουλώντας ηθική στην κοινωνία και στα νέα παιδιά που αηδιάζουν με την υποκρισία, χρεώνοντας την πρακτική αυτή στο σύνολο των εμπλεκόμενων με την πολιτική...

Υπάρχει τακτοποίηση ημετέρων με νομιμοφανή τρόπο, τακτοποιούν τα δικά τους παιδιά και όταν τίθεται θέμα κλαψουρίζουν περί του δικαιώματος και των δικών τους παιδιών στην εργασία, λησμονώντας ότι ένας αριστερός ισότιμα βλέπει τα δικά του με αυτά του απλού πολίτη. Εντυπωσιαστήκαμε άπαντες όταν ζητήσαμε να μας αναφέρουν ποιων συγγενείς πρώτου βαθμού εργάζονται στον Δήμο... Αρνούνται μέχρι σήμερα να μας απαντήσουν. Αλλά Ένας ένας έβγαιναν και ο αριθμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία... Μάλιστα τώρα σχεδιάζουν λόγω του Κλεισθένη και λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο σε συνεργασία με άλλον δημοτικό συνδυασμό να τακτοποιήσουν και μέλη αυτού...

Περιττό να αναφέρω την γέφυρα Κούσιου, που πέθαναν οι δωρητές και αυτοί ακόμη συσκέπτονται για το πως είναι καλύτερα να γίνει...Δεν έχει προηγούμενο, δέκα χρόνια και δεν κατάφεραν να κάνουν μια γέφυρα...να κάνουν ένα κολυμβητήριο.....να ολοκληρώσουν έναν δρόμο που να συνδέει το Σέλι με το Άνω Σέλι...

Έχουν αφήσει στο έλεος του θεού τα χωριά στην περιφέρεια αλλά και την Βέροια εκτός κέντρου...

Όμως θα ήθελα να επισημάνω και την πολιτική χυδαιότητα και επικινδυνότητα των δήθεν προοδευτικών...Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να διακόψουν την παροχή νερού σε εξαθλιωμένα οικονομικά νοικοκυριά...Είναι αυτοί που διεκδικώντας το ρόλο του πρωταθλητή, μηνύουν όποιον (ακόμη και δημοσιογράφο) τολμά να κάνει το αυτονόητο δηλαδή κριτική.... Είναι οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από τις επιθέσεις περίεργων στοιχείων, αυτοί υποδαυλίζουν τις δυνάμεις του σκότους, αυτοί τους εξωθούν στις γνωστές από το παρελθόν διαμαρτυρίες των τρίκυκλων, αυτοί συγκινημένοι πηγαίνουν στην συγκέντρωση Σώρρα αλλά αδυνατούν να παρακολουθήσουν την τοποθέτηση Παππά, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε και προτάσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση της Βέροιας...Είναι τα γνωστά λευκά κολάρα, που αναθέτουν σε βασανισμένους και ανυποψίαστους τη βρώμικη δουλειά...Πίσω από αυτό το αθώο έως ανόητο ύφος κρύβονται συμφέροντα οικονομικά και επιδιώξεις αρρωστημένες...Τα λέω δε αυτά και για κάποιους δικούς μας αφελείς ή συνοδοιπόρους.... Τώρα ξέρουν...Οφείλουν να αλλάξουν ρότα...Αλλιώς θα είναι συνένοχοι...

Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε με μισές αλήθειες. Οι πολίτες δικαιούνται έναν καλύτερο Δήμο, καλύτερες μέρες και θα τον έχουν έστω και αν χρειαστεί να κόψουμε τα καρκινώματα ακόμη και από το δικό μας σώμα...Είμαστε αποφασισμένοι, να το λάβουν υπόψιν άπαντες, οι δυνάμεις της προόδου, έχουμε πόλεμο με τη διαφθορά, με την υποκρισία, με τους δήθεν γλυκούς στο ύφος με μακριά χέρια, έχουμε πόλεμο με την συντήρηση... ή με μας ή με τους άλλους...Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν...

Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, γιατί δεν δικαιούμαστε να τη χάσουμε... Αρκετά με τους πολιτικά καταχθόνιους τύπους...

Ενόψει εκλογών καλείται ο δημότης να επιλέξει με ποιους από εδώ και πέρα θα συνεχίσει την πορεία του:
- Θα συνεχίσει με τους ίδιους που τα μέγιστα ευθύνονται για την πανθομολογούμενη οπισθοδρόμηση;
- Θα συνεχίσει με αυτούς που σήμερα υπόσχονται να κάνουν όσα δεν έκαναν επί πολλές θητείες;
- Θα συνεχίσει με αυτούς που δοκιμάσθηκαν και ξαναδοκιμάσθηκαν, μετρήθηκαν και ξαναμετρήθηκαν και βρέθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων;

Όχι, κύριοι, ήρθε η ώρα της ανατροπής, ήρθε η ώρα της ελπίδας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αναγέννησης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης.

Έχοντας κοινές αγωνίες για το μέλλον, για τη συνεχή αποστασιοποίηση της πολιτικής από πανανθρώπινες αξίες και διακηρυγμένες αρχές, για την ανησυχητική αποξένωση της πολιτικής και των πολιτικών από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου της Βέροιας, προκειμένου να ενισχυθεί η προοπτική αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης και ανάδειξης στο Δήμο μίας νέας δημοτικής αρχής, φιλολαϊκής και όχι υποταγμένης στη δήθεν μοιρολατρική συμπόρευση με τους κανόνες της δήθεν σύγχρονης οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τη δική μας δημοτική κίνηση, πρόκειται για αμιγώς πολιτικό φορέα που ασκεί πολιτική τηρουμένων των αναλογιών στον τόπο ευθύνης, που έχει άποψη για τα θέματα μείζονος σημασίας, που ασταμάτητα διεκδικεί και που σχεδιάζει τα «μεγάλα» για τις επόμενες δεκαετίες... Τίποτε μεγάλο και άξιο λόγου δεν πρόκειται να γίνει αν δεν ξεκινήσει.

Εμείς, υποσχόμαστε ορθολογιστική διοίκηση του Δήμου και πολιτική συνεργασιών με τους φορείς της πόλης, στοχεύοντας πρωτίστως στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Είμαστε ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός που περιλαμβάνει στις τάξεις του συνδημότες διαφορετικών πολιτικών διαδρομών και προτιμήσεων με συνεκτικό κρίκο την αγάπη μας και συνάμα την ανησυχία μας για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Έτσι έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή μιας άλλης ακηδεμόνευτης αυτοδιοικητικής πολιτικής με επίκεντρο τον πολίτη και βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό την αντίθεση στις αντιλαϊκές πολιτικές, με διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας.

Ειδικότερα οι θέσεις και οι στόχοι μας είναι:
Καθαριότητα: ενισχύουμε τις υποδομές της υπηρεσίας καθαριότητας με καινούργιους κάδους απορριμμάτων. Χαρτογραφούμε την τοποθεσία των κάδων και παρακολουθούμε ηλεκτρονικά την πληρότητά τους για αποδοτικότερο καθορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων. Διασφαλίζουμε την υγεία των εργαζομένων με την παροχή μέσων αυτοπροστασίας. Προωθούμε την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, στο πλαίσιο αναπλάσεων ευπρεπισμού του αστικού ιστού. Τέλος, ενισχύουμε τις διαδικασίες κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, με αποκέντρωση των σχετικών δραστηριοτήτων.

Περιβάλλον: όραμά μας ένας συνολικός σχεδιασμός με άξονα τη φιλικότερη προς το περιβάλλον λύση. Πρέπει να παρέμβουμε σε όλα τα δημοτικά κτίρια για μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων. Βελτιστοποιούμε τη λειτουργία υποδομών επεξεργασίας λυμάτων με πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων καθώς και με μικρές επεκτάσεις, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Επεκτείνουμε την εγκατάσταση παραγωγής βιοαερίου της ΔΕΥΑΒ για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού νερού χρήσης, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με συνεταιριστές αγρότες. Προχωρούμε τις υπάρχουσες αδειοδοτήσεις για μικρά υδροηλεκτρικά. Παρεμβαίνουμε, εντός πλαισίου χωρικής και υλικής αρμοδιότητας του Δήμου Βέροιας, στην επίλυση των προβλημάτων με την Τάφρο 66.

Υποδομές: προτεραιότητα η ολοκλήρωση τριών βασικών έργων, της Γέφυρας Κούσιου, του δρόμου Σέλι - Άνω Σέλι, το κολυμβητήριο στο ΔΑΚ Μακροχωρίου. Προβαίνουμε στην περάτωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κυψέλη, σε νέα μελέτη και ανασχεδιασμό της Πλ. Ωρολογίου, στην αξιοποίηση των Π. Δικαστηρίων για τουριστικούς σκοπούς. Θεωρούμε αναγκαία την αναβάθμιση του ΔΑΚ Μακροχωρίου, δίνοντας έμφαση στον μαζικό αθλητισμό, με τη δημιουργία πάρκου αναψυχής και αθλητικού πάρκου με σύγχρονες υποδομές. Επίσης, κατόπιν μελέτης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, θα εξεύρουμε την καλύτερη λύση για το πρόβλημα του κοιμητηρίου. Ασφαλώς, θα δώσουμε έμφαση σε μικρά, πλην όμως επιτακτικής ανάγκης, έργα υποδομών. Στην κατεύθυνση αυτή και όλως ενδεικτικά, είναι αναγκαία η αξιολόγηση και δρομολόγηση παρεμβάσεων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου και συνέργειες με συναρμόδιες Υπηρεσίες (Π.Κ.Μ.), για βελτιώσεις (δρόμος Πατρίδα- Βέροια), διαπλατύνσεις, νέα δίκτυα (οδική σύνδεση με Βεργίνα) κ.λπ., όπως και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Στρατού, στο ύψος του πλάτανου έναντι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για την ασφαλή έξοδο των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και για την ασφαλή διέλευση των μαθητών του 3ου -4ου Λυκείου. Ειδικά για το τοπικό οδικό δίκτυο, αναφέρουμε ως παράδειγμα, Την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χαλικοστρωμένου δρόμου από το S/M «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Περιφερειακή Οδό, ως τη μονάδα τυποποίησης και διαλογής φρούτων του «Εκατό». Είναι έργο χαμηλού κόστους, καθώς δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις ούτε σοβαρή υπόβαση, ενώ εξυπηρετεί την κυκλοφοριακή διασύνδεση. Ακόμη, εκπονούμε και υλοποιούμε ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του νερού στον Δήμο με νέους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς για πόσιμο νερό σε όλη την επικράτεια αυτού. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης, η σύνδεση των κοντινών Δημοτικών Ενοτήτων με τον βιολογικό της Βέροιας και η δημιουργία νέων μικρών βιολογικών στις υπόλοιπες απομακρυσμένες Ενότητες. Έχουμε πρόθεση να αναδείξουμε το φράγμα της Αγ. Βαρβάρας σε έναν χώρο αναφοράς, όπου κάτοικος της πόλης θα μπορεί ταυτόχρονα να αθλείται, να ψυχαγωγείται και να έρχεται σε επαφή με τη φύση. Τούτο θα μπορεί να επιτευχθεί με την κατασκευή ενός εκτενούς ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου, που θα ξεκινά από τους Λαδόμυλους και θα καταλήγει στη λίμνη. Παράλληλα, αναγκαία είναι η άσκηση πίεσης στην Περιφέρεια για ένταξη στο δικό της τεχνικό πρόγραμμα της κατασκευής νέας χάραξης της επαρχιακής οδού Βέροιας -Μελίκης, στο τμήμα από τον κόμβο της Βέροιας στην Εγνατία ως τον ταμιευτήρα της Αγ. Βαρβάρας, με διέλευση αυτού ανάμεσα από τους οικισμούς Αγ. Βαρβάρας και Άμμου και καταλήγοντας πάνω στο ανατολικό τμήμα του φράγματος. Πολύ σημαντική θεωρούμε και την ανάδειξη του Τριποτάμου, με άξονες της σχετικής μας πολιτικής την προσβασιμότητα στον ποταμό, τον καθαρισμό του και την προβολή και αξιοποίησή του. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, και εντελώς ενδεικτικά σας αναφέρω ως δράσεις προβολής του Τριποτάμου τη φωταγώγηση της παρόχθιας οδού, την εγκατάσταση ενημερωτικών πινακίδων με πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του ποταμού, τη χλωρίδα και την πανίδα του, τη δημιουργία πεδίου για αναρριχητικές δράσεις και φυσικά τη συνεργασία με εθελοντικές ομάδες της πόλης μας για τη συνδιοργάνωση δράσεων.

Αδέσποτα: έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι μοναδική λύση είναι η εφαρμογή του νόμου. Πάντοτε σε αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία και τις φιλοζωικές οργανώσεις και με το ενδιαφέρον να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας σχετικά με το θέμα.

Στάθμευση: όλες οι δράσεις μας στον τομέα της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού θα γίνουν με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και θα αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ολοκληρωμένου σχεδίου. Προτείνουμε εκπόνηση μελέτης που θα προϋποθέτει τη δημιουργία φυλασσόμενων θέσεων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης και συγκεκριμένα στις εισόδους της, με σταθμούς ταξί και αφετηρίες mini αστικών λεωφορείων δέκα θέσεων που θα διασχίζουν ακτινωτά τον αστικό ιστό. Θεωρούμε σημαντική τη μεταφορά των Σταθμαρχείων Υπεραστικών, Αστικών Λεωφορείων, των Πρακτορείων τρίτων χωρών κ.λπ. εκτός κέντρου. Έτσι, θα μπορέσει και πάλι να αναπνεύσει το κέντρο, να ξαναγίνει λειτουργικό, ικανό να εξυπηρετήσει με σχετική έστω άνεση τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και κάθε επισκέπτη, με αποτέλεσμα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αυτό. Καθιερώνουμε τη στάθμευση επί πληρωμή ενός συμβολικού ποσού, με ηλεκτρονικά μέσα (έξυπνη στάθμευση), ενώ θα εισάγουμε το πρωτοποριακό σύστημα του διαμοιρασμού χώρων στάθμευσης (: Shared Parking). Για την επίλυση του προβλήματος είναι, τέλος, αναγκαία η εκπόνηση μελέτης για υπόγειο χώρο στάθμευσης καθώς και η αποτελεσματική αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής (κυλιόμενος διάδρομος και ασανσέρ) προκειμένου ο χώρος στάθμευσης κάτω από την Ελιά να χρησιμοποιηθεί αποδοτικότερα.

Πολιτισμός: η Βέροια διαθέτει ένα μοναδικό πολιτιστικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Η Βεργίνα πρέπει να αναδειχθεί σε παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα. Θέλουμε να καθιερώσουμε διεθνές φεστιβάλ απονομής βραβείων σε διάφορους τομείς, τα βραβεία ALEXANDER. Με το στόχο αυτό στο μυαλό μας, πρέπει ΑΜΕΣΑ να βελτιώσουμε επί το ασφαλέστερο τον δρόμο Βέροιας-Βεργίνας, ενώ ακόμη κρίνεται αναγκαία η δημιουργία υποδομής η οποία θα ξεχωρίζει μέσω διαδρομών μέσα ή γύρω από τον οικισμό την αγροτική παραγωγή και νοοτροπία από την τουριστική δραστηριότητα. Περαιτέρω, στον τομέα του πολιτισμού, βασικά στοιχεία της πολιτικής μας θα είναι η διασφάλιση της καλής λειτουργίας και συνεργασίας μεταξύ ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ, η αξιοποίηση του πολιτισμικού δυναμικού του Δήμου, η καθιέρωση και η συνέχιση των διεθνών φεστιβάλ πολιτισμού στην πόλη μας. Στόχος μας είναι η καθιέρωση του Δήμου στην πρωτοπορία των πολιτιστικά ενεργά πόλεων όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνώς.

Τουρισμός: Η Βέροια έχει το μοναδικό πλεονέκτημα της αρμονικής συνύπαρξης τριών θρησκευτικών πολιτισμών: του χριστιανικού, του μουσουλμανικού και του ιουδαϊκού. Είναι βούλησή μας πάντα σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Εκκλησία και την ΠΚΜ, να αξιοποιήσουμε τουριστικά αυτό το δώρο της πόλης μας και στο αναλυτικό μας πρόγραμμα έχουμε το σχέδιο για να το πετύχουμε. Ακόμη, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πολιτιστική-περιβαλλοντική διαδρομή κατά την οποία ο δημότης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να διασχίσει τον Τριπόταμο εισερχόμενος από προσβάσεις που θα δημιουργηθούν κοντά στις υφιστάμενες γέφυρες, και εν συνεχεία να επισκεφθεί την παραδοσιακή ενότητα της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας και τέλος να περιηγηθεί στο κέντρο της σύγχρονης πόλης (αγορά, καφετέριες, εστιατόρια) μέσω του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων. Επίσης, στο αναλυτικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνονται προτάσεις για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και την εν γένει τουριστική προώθηση του δήμου μας. Τέλος, θα αναπτύξουμε την αναγκαία τεχνολογική υποδομή, ώστε ο επισκέπτης, εισερχόμενος εντός των ορίων του Δήμου να λαμβάνει SMS, το οποίο θα αναφέρει τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος.

Αγροτική πολιτική: ένας Δήμος δεν ασκεί αγροτική πολιτική. Όμως μπορεί και πρέπει ένας Δήμος σαν το δικό μας να πρωτοστατεί για την ενίσχυση αυτού του παραγωγικού τομέα συντονίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες και- αν χρειάζονται- δυναμικές κινητοποιήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή και εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε ως άξονες πολιτικής μας: δημιουργία Ειδικού Γραφείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο, την αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας για γεωργική χρήση, την ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας, την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που θα προσφέρει το προωθούμενο σε εθνικό επίπεδο έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Γεωργικού Τομέα», την ενίσχυση του brand name του ροδάκινου και την αναβάθμιση του Φεστιβάλ Ροδάκινου.

Ανοιχτή Διοίκηση: θα αξιοποιήσουμε τα εργαλεία της τεχνολογίας, μετατρέποντας όλες τις δημοτικές υπηρεσίες σε ψηφιακές, με την οργάνωση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, με την ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής αναφοράς προβλημάτων σε ζωντανό χρόνο, τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής δημότη. Προωθούμε την ηλεκτρονική διαβούλευση, καθώς και τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Όλα αυτά, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων στο πλαίσιο της Ψηφιακής Σύγκλισης και του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κοινωνική πολιτική: Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και ιδίως η επιλογή εσφαλμένων δημοσιονομικών πολιτικών στα πρώτα χρόνια της κρίσης γονάτισαν τη μέση οικογένεια και φτωχοποίησαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον, ο Δήμος πρέπει, βάσει της αρχής της εγγύτητας και της επικουρικότητας, να συνδράμει τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις μνημονιακές πολιτικές, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των δυνατοτήτων του. Προωθούμε την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, μέσα από δημιουργία Τράπεζας Χρόνου, την ενίσχυση του Δημοτικού Λαχανόκηπου και όλων των δομών που ήδη υπάρχουν (κοινωνικό παντοπωλείο, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, Δημοτικό Φαρμακείο, Δημοτικό Ιατρείο). Θα καταβάλουμε προσπάθεια για τη δημιουργία δομών στέγασης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, το σχέδιο μας για αυτή την προσπάθεια περιγράφεται στο πρόγραμμά μας. Δημιουργούμε ένα ουσιαστικά λειτουργικό κέντρο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κάθε επίπεδο επιχειρηματικής, κοινωνικής και εθελοντικής δραστηριότητας. Εκεί θα παρέχεται συμβουλευτική για τη δια βίου μάθηση στις καλές πρακτικές και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, με έμφαση σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. νέοι, γυναίκες, πρόσφυγες). Όλα αυτά στο πλαίσιο ενός Μνημονίου Συνεργασίας για την Κοινωνική Οικονομία σε τοπικό επίπεδο μεταξύ του Δήμου Βέροιας και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της περιοχής μας. Για τους Ρομά, θα ανεύρουμε, σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, τον καταλληλότερο χώρο για τη μετεγκατάστασή τους, με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θα διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ άμεσο σχέδιο μας είναι η βελτίωση της πρόσβασης εντοπισμένα σε περιοχές της πόλης όπου παρατηρούνται προβλήματα.


Φίλες και Φίλοι, όλα όσα ανέφερα θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος αυτοδιοικητικός μας χάρτης ένα νέο συμβόλαιο τιμής με τους δημότες για ένα κατ’ αρχήν νοικοκύρεμα του Δήμου μας.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο κυριαρχούν οι αρχές της αυτοδιοικητικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Επιδιώκουμε την απελευθέρωση και την ανάδειξη νέων κοινωνικών δυνάμεων. Έχουμε επιλέξει αντί να συμπεριλάβουμε στο ψηφοδέλτιό μας παράγοντες ή παραγοντίσκους να εκφράσουμε το μαζικό κίνημα, τους λαϊκούς αγώνες και τους λαϊκούς αγωνιστές. Να βγάλουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής.

Ο Δήμος της Βέροιας τώρα χρειάζεται Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αγωνισθούν, να διεκδικήσουν και να συγκρουσθούν αν χρειασθεί, για την προκοπή του τόπου.

Έχουμε τη βούληση για μια τέτοια πολιτική.

Έχουμε τη βούληση να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που έθεσαν στο περιθώριο τον Δήμο της Βέροιας.

Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για την προκοπή μιας περιοχής όπως η δική μας, με μακρόχρονη ιστορία και θα αγωνισθούμε για μια προοπτική ανάπτυξης αντάξια της έτσι ώστε η Βέροια εκτός από γεωγραφικό σταυροδρόμι να αποτελέσει και παγκόσμιο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων.

Σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, γιατί δεν μας βαραίνουν ενοχές ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ή άλλες πολιτικές αμαρτίες και σας ζητάμε να μας στηρίξετε.

Να στηρίξετε τον συνδυασμό μας με όλες σας τις δυνάμεις.

Για να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη, από το ΛΑΟ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ.
Η 26Η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Τα 21 νέα ονόματα υποψηφίων:

1. Αγγελακόπουλος Γεώργιος, Οικοδόμος

2. Αλεξοπούλου Κατερίνα, Οικιακά
3. Αντωνίου Νίκος, Μάγειρας - Ιδ. Υπάλληλος
4. Βασιλείου Στέργιος, Έμπορος
5. Δαβόρας Αστέριος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
6. Δαμιανίδης Κοσμάς, Ηλ/γος Μηχ/κος ΤΕ Γεωργός
7. Κάκαρης Γιώργος, Εφοριακός Υπάλληλος
8. Καραμήτσος Δημήτρης, Συνταξιούχος - Καλλιτέχνης
9. Κωτσίδου Έφη, Βιοτέχνης
10. Πέιος Θανάσης, Γεωργός
11. Πλανγκάριτσα Αρμίντα, Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ειδικευόμενη στον τουριστικό τομέα
12. Πρωτόγερος Ηλίας, Θεολόγος- Ασφαλιστής
13. Σαββίδου Έλσα, Δικηγόρος
14. Σαμπάζοβα Αλεξάνδρα, Δικηγόρος
15. Σουλιώτης Γεώργιος, Γεωπόνος
16. Στουγιάννος Σωτήρης, Λογιστής
17. Συναχείρης Χρήστος, Συνταξιούχος Αστυνομικός
18. Τσιάνος Δημήτριος, Κτηνοτρόφος
19. ΥφαντίδουΑρετή Συνταξιούχος
20. Φωτόπουλος Αλέκος Έμπορος – Αγρότης
21. Ψωμιάδου Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος

Υποψήφιος Σύμβουλος Κοινότητας Ράχης 
Μωυσίδης Στέλιος

Τα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί
1. Βλαχοπούλου Σούλα, Άνεργη, πρώην εργαζόμενη στα Super-Market «Αρβανιτίδης»
2. Βογιατζόγλου Κώστας, Γεωπόνος
3. Γιαλαμά Γεωργία, Ελεύθερη επαγγελματίας
4. Γκίκα Αλεξάνδρα, Δικηγόρος, ελεύθερη επαγγελματίας
5. Γώγος Χρήστος, Φυσικοθεραπευτής ΓΝ Βέροιας, μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΓΝ Ημαθίας, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ, ειδικός κλινικός εκπαιδευτής, απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ, Εκπαιδευτής Δημοσίου ΙΕΚ Βέροιας
6. Θεοδωρίδης Κυριάκος, Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Δήμου Βέροιας
7. Ιντζεβίδης Ευάγγελος, Καλλιτέχνης
8. Κίζη Ευαγγελία, Βρεφονηπιοκόμος, Ομάδα Ανέργων
9. Μαργαριτόπουλος Αντώνης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
10. Μορφίδου Κατερίνα, Δικηγόρος
11. Παπαγιαννούλη Δέσποινα, Εκπαιδευτικός
12. Πήττας Σαράντης, Ιατρός στο Νοσοκομείο Βέροιας
13. Σκούρα Αλεξάνδρα, Οικονομολόγος, τραπεζική υπάλληλος
14. Ταϊλαχίδης Σάββας, Εκπαιδευτικός, Προϊστάμενος ΚΕΣΥ
15. Τζελέπη Ελισάβετ, Ελεύθερη Επαγγελματίας
16. Τολιόπουλος Αντώνης, Εκπαιδευτικός, συντονιστής «Πολιτών σε Δράση»
17. Τροχόπουλος Κώστας, Δικηγόρος
18. Τσακελίδου Ελισάβετ, Προϊσταμένη Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών & Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων ΓΝ Ημαθίας Μονάδας Βέροιας, κάτοχος χειρουργικής ειδικότητας & μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Γραμματέας του ΔΣ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας, Εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου στην ΠΟΕΔΗΝ
19. Τσιάρας Αντώνης, Μηχανολόγος Μηχανικός
20. Φωτίου Ιωάννης, Οικονομολόγος

9 σχόλια:

  1. 75 υποψήφιοι ανακοινώθηκαν από τον Βοργιαζίδη, υπάρχει άλλος που ανακοίνωσε τόσους μέχρι σήμερα ; Τέτοια συγκέντρωση άνω των 700 ατόμων έκανε κανείς άλλος σε κλειστό χώρο μέχρι σήμερα ;
    ( 600 καθίσματα κατά δήλωση του ξενοδοχείου, με όρθιους τους υποψήφιους, και ο κόσμος όρθιοι μέχρι έξω, τροχαία στην περιφερειακή οδό για τα πολλά αυτοκίνητα). Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Εκτός απροόπτου τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν μια συγκεκριμένη πορεία.
    Συνεργασία να υπάρξει μετά τις εκλογές, αυτό έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχου, μην αρχίζετε να μαλώνετε οι παρατάξεις. Ο κόσμος τα βαρέθηκε αυτά εδώ και πολλά χρόνια...

      Διαγραφή
    2. τι να κάνουν;;;; να... "αγαπιούνται";;;;

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο αλλά δεν τα είπα με αυτό το σκεπτικό, γι αυτό και λέω στο τέλος (Συνεργασία να υπάρξει μετά τις εκλογές, αυτό έχει σημασία.). Θέλω απλά να αναδείξω ότι παρά την τόση λάσπη σε κάποιους ανθρώπους υπάρχει κόσμος (πολύς κόσμος) που τους εμπιστεύεται και ελπίζει. Είναι δύσκολο να κάνουν τόσο λάθος τόσοι πολλοί, δεν είναι απίθανο αλλά είναι δύσκολο. Ξαναλέω συνεργασία μόνο, όχι στείρα αντιπαράθεση.

      Διαγραφή
  2. Αυτά που ενώνουν τον Μαρκούλη με τον Βοργιαζίδη είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν, θα πρέπει σύντομα να το καταλάβουν και οι δύο και να συνεργαστούν (και οι δύο είναι ευέξαπτοι), για το καλό του τόπου, σαφώς το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, σε διαφορετικό βαθμό ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσα μουχτερά πού να τα βρεις μαζεμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνη η σιδερένια μπάλα που αλυσοδέθηκε στο πόδι σου σαν τους κατάδικους και γράφει Σύριζα σε φρενάρει. Αλήθεια εσύ και όλοι οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν μαζί σου, ποια η γνώμη σας για τη συμφωνία των Πρεσπών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ''Συμφωνία'' των Πρεσπών; Αυτοί για να μπούν στο Δημαρχείο πουλάνε και τον Γονέα 2 τους...

      Διαγραφή
  5. Η λίμνη θα "πνίξει"... πολλούς"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ