Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Xωρίς όπλο 700 αστυνομικοί την τελευταία διετία – Τι έδειξαν ψυχιατρικοί έλεγχοι

Για 1 στους 40 αστυνομικούς υπήρχε λόγος αφαίρεσης του ατομικού οπλισμού του, έστω και προσωρινά. Σε 700 από τους 30.000 αστυνομικούς που εξετάστηκαν από ψυχιάτρους της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας διαγνώσθηκαν προβλήματα ψυχής που τους καθιστούσαν επικίνδυνους για τον εαυτό τους, τα μέλη της οικογένειάς τους και τους πολίτες.

Οι συγκεκριμένοι επανεξετάστηκαν έως και… πέντε φορές, στους περισσότερους επιστράφηκε ο οπλισμός ενώ σε κάποιους όχι και τοποθετήθηκαν σε υπηρεσία γραφείου, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης έχουν γίνει συνολικά 1.544 κλήσεις το 2017 και το 2018. Ειδικότερα για το 2018 οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν σε οικογενειακά ζητήματα (193), ενώ ακολουθούν άγχος (90), ερωτικά ζητήματα (47), επαγγελματικά (14) και πένθος (3).

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ