Quantcast

http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: 5 εστίες φωτιάς κατά μήκος της Εγνατίας από Κλειδί μέχρι Βέροια

Η αθλιότητα συνεχίζεται...
Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης καύσης ξερόχορτων, σκουπιδιών και κλαδιών από ιδιώτες σε όλη την Ημαθία συνεχίζεται καθημερινά. Αυτή τη στιγμή, κατά την κίνησή μας από Θεσσαλονίκη προς Βέροια, μετρήσαμε ήδη 5 εστίες φωτιάς στο πρανές πλαγίως
της Εγνατίας Οδού. Κάποιες από αυτές μάλιστα και πολύ κοντά στο δρόμο όπου κινούνται οχήματα και σε περίπτωση που αυτές ξεφύγουν από τον έλεγχο, θα κινδυνεύσουν οι οδηγοί.
Τον τελευταίο μήνα οι Πυροσβετικές Υπηρεσίες Βέροιας - Νάουσας - Αλεξάνδρειας τρέχουν καθημερινά σε δεκάδες περιστατικά αγροτοδασικών πυρκαγιών, αποτέλεσμα καύσης ξερόχορτων, κλαδιών και σκουπιδιών από συμπολίτες μας, που στις περισσότερες περιπτώσεις έβαλαν τη φωτιά, εγκατέλειψαν τις εστίες και επεκτάθηκαν, καταστρέφοντας και ξένη περιουσία, ενώ δημιουργείται και νέφος αιθάλης, μολύνοντας την ατμόσφαιρα και -σε πολλές περιπτώσεις- περιορίζοντας την ορατότητα των οδηγών.
Για τους παραπάνω λόγου, η Πυροσβεστική Βέροιας εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση, να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που επιβάλλει η 9η Πυροσβεστική Διάταξη και προπάντων να μην εγκαταλείπεται η φωτιά στην τύχη της.

2 σχόλια:

  1. οι υπερβολες δεν ειναι καλες. αυτη την εποχη επιτρεπεται η καυση χορτων, κλαδιων κτλ σε αγροτικες εκτασεις αρκει να τηρουνται ορισμενοι κανονες. σχεδον ποτε ή και ποτε δεν εχουν δημιουργηθει προβληματα στον αυτοκινητοδρομο. τα χωραφια δεν ειναι να τα κοιταμε μονο οταν ειναι ανθισμενα!!! εχουν και τα "δύσκολά" τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χώρα που ο καθένας κάνει ότι θέλει.
    Ανομία και ατιμωρησία παντού.
    Μετά μας φταίνε οι κακοί ξένοι,κτλ,
    γιατί φτάσαμε στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ