Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο «Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα» ταξίδεψε στη Βέροια

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, η Δέσποινα Στεργίου και το βιβλίο της ταξίδεψαν μέχρι τη Βέροια. Διατρέχοντας κανείς τις σελίδες του είναι σαν να φτάνουν στα ρουθούνια του τα αρώματα των μπαχαρικών που έδιναν ξεχωριστή γεύση στα φαγητά
και τα γλυκά των Μικρασιατισσών, τα οποία συνόδευαν τις καθημερινές και γιορτινές ημέρες. Το Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα της Δέσποινας Στεργίου (εκδόσεις iWrite) είναι ένα έργο-ταξίδι στη Μικρά Ασία των Ελλήνων. Όσοι το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρέθηκαν στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο παρακολούθησαν μια πρωτότυπη παρουσίαση συνδυασμένη με αφήγηση, τραγούδι και χορό, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν και την έκθεση για την προίκα της Μικρασιάτισσας που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.
Εκτός από τις 94 συνταγές, στην έκδοση καταγράφονται ιστορικά γεγονότα, ήθη και έθιμα, σπάνια τραγούδια και ποιήματα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της κοπιώδους εργασίας της Δέσποινας Στεργίου η οποία ανέτρεξε σε βιβλιογραφικές πηγές, ενώ περιλαμβάνει και μαρτυρίες προσφύγων δεύτερης και τρίτης γενιάς. Στην εκδήλωση της Βέροιας η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο, η εκπαιδευτικός Αναστασία Λιόλιου διάβασε αποσπάσματα, ενώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό έδινε στο κοινό μια ακόμα καλύτερη αίσθηση του έργου. Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια, και η βραδιά έκλεισε με σπιτικό λικέρ και νηστίσιμα κεράσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ