Quantcast

http://picasion.com/

Ανατροπή: Υποχρεωτικά τα προνήπια και στη Βέροια

Υπουργική Απόφαση φέρνει πάλι τα πάνω - κάτω στην εκπαίδευση των νηπίων
Συρρίκνωση των παιδικών σταθμών, αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους και πρόβλημα στέγασης των παιδιών στα νηπιαγωγεία φαίνεται να δημιουργεί η απόφαση του Υπουργείου

Παιδείας για τον «Ορισμό των δήμων εφαρμογής δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020». Μετά το ζήτημα που προέκυψε κατά την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα την απόφαση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπο των δασκάλων η οποία όριζε τη φοίτηση των νηπίων στην ευχέρεια και την επιλογή των γονέων, τόσο για το τρέχον έτος (2018 - 2019) όσο και το επόμενο (2019 - 2020), τα δεδομένα αλλάζουν πάλι.
Η απόφαση του Υπουργείου που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» συγκαταλέγει και τον Δήμο Βέροιας στους 114 συνολικά δήμους της χώρας, όπου θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.



«Εγκληματούν σε βάρος των παιδιών» λέει ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ
Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά των δημόσιων παιδικών σταθμών δεν άργησε να έρθει. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Στέργιος Διαμάντης, μίλησε για απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των παιδικών σταθμών και την επαγγελματική απορρόφηση των εργαζομένων σε αυτούς. «Πήραν μια απόφαση νύχτα και ενώ όλα έδειχναν ότι και το επόμενο σχολικό έτος τα τετράχρονα παιδιά θα μπορούσαν να φοιτήσουν και στους παιδικούς σταθμούς. Εγκληματούν σε βάρος των παιδιών, παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια. Εξάλλου δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το προσωπικό που απασχολούμε. Πρόκειται για μόνιμους και προσωπικό που προσλαμβάνεται με 11μηνες συμβάσεις. Το Υπουργείο αγνοεί την απόφαση της επιτροπής που έλεγε «όχι» στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων και αφορούσε τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο κ.Διαμάντης.

Εκπαιδευτικοί κύκλοι πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με το θέμα της χωροταξίας των τάξεων στα νηπιαγωγεία, αφού ο αριθμός των παιδιών θα είναι μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ