Quantcast

http://picasion.com/

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μια Μέρα Στη Φύση» στη Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, σε μία ιδιαίτερη παρουσίαση (με θεατρικό παιχνίδι) πάνω στο παιδικό βιβλίο «Μια Μέρα Στη Φύση» του Άλκη Πασχαλίδη με εικονογράφηση της Μαργαρίτας Πατσίκα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρονών και πάνω. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής «ΆχιΒάχι»

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Δυο αδέρφια, η Κατερίνα κι ο Στέφανος, κάνουν εκδρομές στη φύση. Περιηγούνται στους λόφους, στα δάση, στις λίμνες, στις σπηλιές, στα βουνά και στις κοιλάδες. Όχι, όμως, ως παρατηρητές σε μια φύση που αξίζει να δεις και να χαζέψεις. Αλλά σε μια φύση που το φως του ήλιου σε ζεσταίνει, οι καρποί των δέντρων σε χορταίνουν, το ποτάμι σε ξεδιψάει και τα πουλιά σου δίνουν τη φωνή τους. Όπως χιλιάδες χρόνια πριν. Σε μια φύση που, αν την εμπιστευτείς, σε ανταμείβει με τη φιλία της. Όπως χιλιάδες χρόνια πριν.

Τα παιδιά θα γίνουν οι ήρωες αυτής της μικρής ιστορίας και θα ζήσουν μικρές περιπέτειες μέσα στη φύση,δοκιμάζοντας, όμως, μια καθημερινότητα διαφορετική. Μια καθημερινότητα των ανθρώπων χιλιάδες χρόνια πριν στον πλανήτη μας

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το ΄79 και τα τελευταία 17 χρόνια ασχολούμαι με παιδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.Πριν 10 χρόνια άφησα τη μεγαλούπολη για την Κρήτη με σκοπό να σπουδάσω νηπιαγωγός, αλλά και να ζήσω πιο κοντά στη φύση.Στην Κρήτη έχω φτιάξει και παρουσιάζω εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία, προσπαθώντας να συνδυάσω τη μουσική, το θέατρο, την αφήγηση και το παιχνίδι.

Η ιδέα για ένα βιβλίο για παιδιά είναι παλιά, αλλά το τελευταίο χρόνο πήρα την απόφαση να την κάνω πράξη.Το βιβλίο "Μια Μέρα Στη Φύση" εικονογραφήθηκε από μια παλιά φίλη, τη Μαργαρίτα Πατσίκα από Θεσσαλονίκη, που ζωγράφισε όλες τις εικόνες με χέρι και πινέλο, χωρίς παρέμβαση υπολογιστή. Πιστεύω ότι σε αυτό το βιβλίο, εκείνη είναι συγγραφέας του όσο είμαι κι εγώ.Είναι μια ιδιωτική έκδοση, γιατί εγώ και η εικονογράφος θέλαμε να γίνουν τα πράγματα, όπως πιστεύαμε πιο σωστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ