Quantcast

http://picasion.com/

Επί ποδός Δήμος και Περιφέρεια στην Ημαθία για την κακοκαιρία - Ρεπορτάζ του veriotis.gr

Ολόκληρη η δύναμη της Πολιτικής Προστασίας στους δρόμους - Εκχιονιστικά με αλατιέρες και γκρέιτερ
Όλα τα οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους έχουν επιστρατεύσει οι αρμόδιοι σε δήμο και περιφέρεια, κάνοντας αγώνα δρόμου για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο

ανοιχτό. Η έντονη χιονόπτωση που πλήττει από τα ξημερώματα τα ορεινά, τα ημιορεινά, ακόμα και τον κάμπο της Ημαθίας, έχει χτυπήσει το «κόκκινο καμπανάκι» για τις αρχές. Οι προβλέψεις για συνέχεια των χιονοπτώσεων και αύριο, αλλά και τον παγετό των επομένων ημερών καθιστούν το έργο των υπευθύνων εξαιρετικό δύσκολο αλλά και εξαιρετικά σημαντικό.

Π. Ε Ημαθίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μισθωθούν και ιδιωτικά εκχιονιστικά μηχανήματα

Πέντε εκχιονιστικά μηχανήματα και ένα γκρέιντερ της Π. Ε Ημαθίας με το προσωπικό τους δίνουν μάχη για να κρατήσουν το ορεινό και πεδινό επαρχιακό δίκτυο -έκτασης εκατοντάδων χιλιομέτρων- ανοιχτό. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας, Γιώργο Μπαρμπαρούση, έντονα προβλήματα παρατηρούνται τόσο στο ορεινό δίκτυο, όσο και στα χωριά του κάμπου. «Αφήσαμε το δρόμο για Σέλι για δύο ώρες, προκειμένου να συνδράμουμε στα χωριά. Μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, εκτός από τον επαρχιακό Νάουσας - Σελίου όπου θα επέμβουμε αύριο. Δώσαμε βάρος στα χωριά και τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατί η χιονόπτωση συνεχίζεται» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο κ. Μπαρμπαρούσης.

Μέχρι στιγμής πάντως τα εκχιονιστικά της περιφέρειας έχουν επέμβει στην Π. Ε Νάουσας-Σκύδρας, στο δρόμο από Αλεξάνδρεια προς Χαλκηδόνα, από Μελίκη προς Κυψέλη, από Βαρβάρες προς Βεργίνα, ενώ αναμένεται να επέμβουν στα χωριά Ζερβοχώρι και Αγγελοχώρι. Έντονα είναι τα προβλήματα και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο στα Πιέρια, καθώς χρειάστηκε η παρέμβαση των εκχιονιστικών στα χωριά Πολυδένδρι, Ριζώματα και Δάσκιο.

Δήμος Βέροιας: «Έχουμε επέμβει 7 φορές στο Πανόραμα»

Με 6 εκχιονιστικά μηχανήματα επεμβαίνει ο δήμος Βέροιας. Οι περιοχές όπου αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το Πανόραμα, όπου μηχανήματα του δήμου έχουν επέμβει 7 φορές, ενώ για δεύτερη φορά θα καθαρίσουν το δρόμο από Βεργίνα προς Παλατίτσια. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, αφού η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. «Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο Σέλι, το Ξηρολίβαδο, την Κουμαριά, τη Μικρή Σάντα, τον Τριπόταμο και τη Λευκόπετρα, ενώ και στα Πιέρια η χιονόπτωση είναι έντονη. Ρίχνουμε βάρος στα κεντρικά σημεία και ύστερα στις καθέτους για να τα προλάβουμε όλα» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στο veriotis.gr.

Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η χιονόπτωση θα υποχωρήσει σε λίγες ώρες και θα ακολουθήσει νέα αύριο, ενώ θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ