Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απαγορεύτηκε εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Για λόγους ασφαλείας ή για λόγους... Συμφωνίας;
Σε αναβολή της εκδήλωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 29 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με τίτλο «Μακεδονία μία και Ελληνική», προχώρησε το International Hellenic Association (IHA). Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η εκδήλωση αναβάλλεται κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου -που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, νέος Υπουργός του οποίου είναι ο Ναύαρχος Αποστολάκης- να διαθέσει την αίθουσα. Την εκδήλωση διοργάνωναν οι Ενώσεις Αποστράτων Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας και το International Hellenic Association-ΙΗΑ.


Η ΙΗΑ εξηγεί ότι η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της επικαλείται το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που απαγορεύει τέτοιου είδους... εκδηλώσεις. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Το International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA) ανακοινώνει ότι η εκδήλωση της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019 με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα.

Η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρείται ανεπιθύμητη.

Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον».

«Για λόγους ασφαλείας»
Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον πρόεδρο των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βασίλη Ροζή, είπε ότι από το Πολεμικό Μουσείο του είπαν ότι η εκδήλωση ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας και για να μην γίνουν επεισόδια.

Τι αναφέρει το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο επικαλούνται οι διοργανωτές:
1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.

3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.

2 σχόλια:

  1. Ενεργοποίησαν το άρθρο 6 του κουρελόχαρτου. Μόνο σκοπιανοί όμως θα απαγόρευαν μία εκδήλωση Καθηγητών και Πρέσβεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχουμε να δουμε!!!! τωρα αρχιζουν ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ