Πένθος για τον Κώστα Γιοβανόπουλο - Πέθανε το πολιτικό alter ego του

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών η Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέας και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα έγινε ευρύτερα γνωστή στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1989, όταν ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών συνέβαλε καθοριστικά στο κλείσιμο των φυλακών του Γεντί Κουλέ. Ήταν κολλητή φίλη του πρώην Βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλου και θεωρείτο το πολιτικό alter ego του. Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος με ανάρτησή του στο facebook τόνισε τα εξής: «Ένας μεγαλειώδης άνθρωπος, η ίδια η Δικαιοσύνη, με την Καλοσύνη και την Επιμονή αντάμα. Πενθώ τη Χρυσή Γιαταγάνα. Οι φίλοι που της τραγουδούσαμε κάποτε, από σήμερα θα την υμνούμε περήφανοι»
Ποια ήταν η Χρυσούλα Γιαταγάνα;

Γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής στις 9 Μαΐου του 1944. Ήταν μητέρα δύο παιδιών. Είχε πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά στο Δημόσιο Δίκαιο (Τομέας Συνταγματικού, Διοικητικού, Ευρωπαϊκού και Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου) και στο Ποινικό Δίκαιο – Ποινική Δικονομία – Εγκληματολογία στο Τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 2002 έως το 2014 ήταν δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μάρτιο του 2014 ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. Από το έτος 1995 ασκούσε τη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Επί 14 έτη ήταν Εισαγγελέας Πρωτοδικών. Επί 8 έτη άσκηση μαχόμενη δικηγορίας με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Υπήρξε καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στα μαθήματα: α) Επικοινωνία, β) Πρακτική γραμματείας, γ) Οργάνωση γραφείου και δ)Γενικές Αρχές Δικαίου. Επί διετία Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών στην Πολυεθνική Εταιρία HELFRIZE (ΒΙ.ΠΕ.Βοιωτίας-2.500 εργαζόμενοι). Επί τριετία Προσωπάρχης στην Πολυεθνική Εταιρία HELFRIZE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ