Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Μήδεια, καράβια, στολισμοί, προϋπολογισμοί, φιλιώματα και ΠΑΟΚ
Η 27η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης, με τους επικεφαλής
των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Με την ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προγράμματος δράσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2019, που ξεπέρασε την προβλεπόμενη μία ώρα, την... χρωστούμενη απάντηση του Δημάρχου στα όσα ειπώθηκαν προ ημερών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελιά και το «φίλιωμα» Βοργιαζίδη - Τσαπαρόπουλου αλλά και τα προημερησίας θέματα που έθιξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, πέρασαν οι 3 ώρες μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση των 86 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

  • Το θέμα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ «Μήδεια» που αποφασίστηκε από το ΔΣ να κατέβει, με την αιτιολογία ότι «κάποιοι ρόλοι δεν ταιριάζουν με το ύφος του ΔΗΠΕΘΕ», έθιξε ο Νίκος Μπέκης, λέγοντας πως του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και πως του θύμισε περιόδους αυστηρής λογοκρισίας. «Κανείς δε μπορεί να βάλει φραγμούς στη τέχνη», είπε ενώ υπονόησε πως υπήρξαν πιέσεις και κατέβηκε το έργο.
  • Εκνευρισμένη ήταν η απάντηση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ανέφερε πως ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. κι ότι κανείς δεν πρέπει να φαντασιώνεται παρασκήνια. Το sold out της παράστασης ήταν λόγω προπώλησης. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η παράσταση δεν ήταν καλό θέατρο. Το κορυφαίο γεγονός στη «Μήδεια» είναι μια παιδοκτονία. Γίναμε θεατές μιας κακογουστιάς, και παίρνω ακέραια την ευθύνη της επιλογής» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας του ΔΗΠΕΘΕ
  • Το θέμα της «μάστιγας» του δημοτικού συμβουλίου, αυτή των ψευδώνυμων καταγγελιών, έθιξε η Σοφία Ελευθεριάδου, προτρέποντας τον καταγγέλλοντα τουλάχιστον να φανερωθεί και να μην τους τρέχει στα δικαστήρια κάθε τόσο χωρίς λόγο. Να προσέχει, της πρότεινε ο Δήμαρχος, γιατί με αυτά που λέει θα είναι η επόμενη καταγγελλόμενη. Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, το χαρακτήρισε Πειρατές της Καραϊβικής, ενώ της προξένησε εντύπωση το «σαμποτάζ» του δήμου Βέροιας στον έτερο χριστουγεννιάτικο χώρο που δημιουργήθηκε σε δημοτική έκταση από ιδιώτες.
  • «Οι εκδηλώσεις φέρνουν κόσμο στην πόλη και στις επιχειρήσεις και όσο παρόμοιες και αν είναι τις επισκέπτονται όλες», απάντησε στα παραπάνω ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.
  • Συγχαρητήρια για το στολισμό της Βέροιας έδωσε ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, παραπονούμενος παράλληλα για την έλλειψη στολισμού στα χωριά. «Ο δήμος Βέροιας δεν είναι μόνο η πόλη. Στα δημοτικά διαμερίσματα δεν έχει μπει ούτε λαμπάκι. Οι κάτοικοι των χωριών δεν έχουν καταλάβει ότι έρχονται Χριστούγεννα».
  • Να μη στιγματίζουμε μια ομάδα και ένα σύνολο από μεμονωμένα άτομα, αναφερόμενος στην περίπτωση Γιώργου Κάκαρη και τα όσα είπε στην Ελιά για τη δημοτική αρχή, είπε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ενώ ανέφερε πως συνυπογράφει το κείμενο - απάντηση της δημοτικής αρχής, ζητώντας από τον κ. Κάκαρη να κατονομάσει με στοιχεία τα όσα ισχυρίστηκε.
Η συνεδρίαση αυτή τη στιγμή κυλάει... νεράκι, με τα θέματα -εκτός κάποιων εξαιρέσεων- να περνούν γρήγορα γρήγορα, με αρκετές αποχωρήσεις λόγω κούρασης και... ΠΑΟΚ! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, που αν και φανατικοί του δικεφάλου, είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην αίθουσα, με το μάτι τους «στηλωμένο» σε κάποια οθόνη κινητού με live score...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ