Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός στην Γ' Εθνική: Προβιβασμός χωρίς άνοδο

Στην αφετηρία ενός ακόμη «μαραθωνίου» έχουν πέσει από την Κυριακή (30/9) οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, ωστόσο, οι διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου ρίχνουν και φέτος βαριά τη «σκιά» τους στο πολύπαθο Πρωτάθλημα της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Μάλιστα, φέτος
και με δεδομένη τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση, οι ομάδες της κατηγορίας έχουν να αντιμετωπίσουν το εξής παράδοξο. Βάσει των σχεδίων αναδιάρθρωσης, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ομάδες που θα κερδίσουν τα εισιτήρια της ανόδου, ουσιαστικά δεν αλλάζουν επίπεδο, αφού η Football League, μετά την εισαγωγή της Super League 2, θα αποτελεί την τρίτη βαθμίδα κατάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κόπος, ιδρώτας και αγώνας μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου θα περάσει δηλαδή χωρίς κάποια ουσιαστική επιβράβευση για κάποια από τις 108 συμμετέχουσες ομάδες. Τουναντίον, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, αυτές που τύποις θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική, ουσιαστικά θα υποβαθμιστούν στο τέταρτο επίπεδο, ενώ όσες υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, ουσιαστικά κάνουν «βουτιά» δύο επιπέδων. Όλα αυτά, την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα «ανέβουν» στη Football League, αλλά και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η πρεμιέρα έχει ήδη γίνει μόλις χθες, Κυριακή (30/9). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ